Ma egy igen egyszerű, ám annál finomabb süteményt szeretnék ajánlani, mely szerintem az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Már jó régen készülök arra, hogy megsütöm ezt a receptet, mert a boltban kapható Kinder tejszeletet igencsak szeretem. Most aztán végre elérkezettnek láttam az időt, és mivel egy krémes süteményről van szó, így bátran merem ajánlani karácsonyra is. A tésztalapokat akár előző nap is megsüthetjük, majd másnap csak meg kell tölteni a krémmel. Pár óra pihentetés után a puha tészta, és a könnyű pudingos krém pedig olyan finom, hogy bizony nehéz neki ellenállni.
Tészta hozzávalói 22 x 32 cm-es tepsihez:
45 dkg liszt
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek méz
2 db tojás
2 ek kakaó
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1-2 ek tejföl
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek méz
2 db tojás
2 ek kakaó
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1-2 ek tejföl
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a margarint és morzsoljuk össze.
Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést és kanalazzuk bele a mézet, öntsük bele a kissé felvert egész tojásokat, és egy kanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt.
Ezután a tésztát osszuk el két egyenlő részre, majd formáljuk cipóvá.
Egy sütőpapírt szórjunk meg egy kevés liszttel, majd nyújtsuk ki az egyik tésztacipót tepsi méretűre, majd helyezzük rá a tepsi hátlapjára.
Előmelegített sütőbe közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt készre. Ezután a sütőből kivéve helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
A másik tésztacipóval is így járjunk el.
Krém hozzávalói:
3 cs tejszínízű pudingpor
1 ek liszt
7 dl tej
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
2 dl tejföl
A pudingport és a lisztet keverjük össze, majd egy kevés tejjel keverjük simára.
A maradék tejet melegítsük fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután pár perc alatt főzzük sűrűre.
A forró pudinghoz ezután keverjük hozzá a tejfölt, hogy egy sima állagú krémet kapjunk, majd hűtsük ki teljesen.
A margarint keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.
A tepsibe helyezzük bele az egyik tésztalapot, majd simítsuk rá egyenletesen a krémet. Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot. Ezután hagyjuk pár órát állni hogy a tészta teljesen megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.
Nálam is nyerő a Kinder Tejszelet és láttam is már itt-ott elkészítve, de sosem néztem eddig utána. Tényleg egyszerű, már csak meg kell találnom rá az időt, hogy kipróbáljam. Biztosan imádni fogjuk! Nagyon folyik a nyálam:))
VálaszTörlésGuszta lett! Én is rég sütöttem már!
VálaszTörlésMost nézem a képeket, én ma pont ilyen szalvétákkal fényképeztem a sütimet...:) A Tiéd is jöhetne hozzánk..:)
VálaszTörlésNagyon guszta, ezt szívesen kipróbálnám....
VálaszTörlésNyamm!! Ez legalább ehető hozzávalós Kinder ;-)
VálaszTörlésMegcsináltam,de a kicsi fiamnak nem izlett..közölte velem,hogy nem tejszelet :(
VálaszTörlésAzért nem romlott meg mert a párommal megettük és nekünk izlett :)
Ez bizony nem olyan mint a boltban megvásárolható szelet, de annak azért örülök hogy nem romlott meg. :)
Törlés