Hideg, esős reggelre ébredtünk, úgy látszik óhatatlanul beköszöntöt az ősz. Ilyen hideg időben nincs is jobb, egy jó meleg krémlevesnél, melyet röpke fél óra alatt a tányérunkba varázsolhatunk. Mivel a cukkini bokor a kertben még tudomást sem vesz az idő múlásáról, így találtam még néhány zsenge cukkinit. Így aztán nem is volt kétséges, hogy egy finom krémlevest készítek belőle. A cukkini mellett került még a levesbe krumpli, hagyma, és jó sok sajt. Az eredeti receptben újhagymával készült ez a leves, majd tálaláskor a teteje is azzal volt megszórva, viszont én saját ízlésemre formálva, vöröshagymával, és snidliggel készítettem el. Aztán mire a leves elkészült, a nap is kisütött, de sajnos ereje már nem sok van, így igazán jólesett elkanalazgatni ezt az egyszerű, ám annál finomabb krémlevest.
Hozzávalók 2 személyre:
1db nagyobb krumpli
1 db közepes cukkini
1 db vöröshagyma (v. 1 cs újhagyma)
10-15 dkg reszelt sajt
só
1 db zöldségleveskocka
őrölt bors
szerecsendió
A cukkinit, a krumplit, és a vöröshagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.
Forraljuk fel, majd mérsékelt hőfokon, főzzük puhára.(kb. 20 percig főztem)
Amikor már puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.
Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és apróra vágott snidliggel (v. karikára vágott újhagymával).
Ez milyen egyszerű!!! Már tudom is, mit eszünk holnap! Köszönöm a tippet! :)
VálaszTörlésEz nagyon finom,üde leves.Én is készítettem a nyáron és szintén snidlinggel:)
VálaszTörlésJó kis ötletet adtál, mert itt bujkál a hűtőmben 2 db cukkini. Elképzelhető, hogy ünnepi levest faragok belőle. Holnap ugyanis a festők megszállják az egyik szobánkat, meg a konyhát, aztán jó lesz ha hétvégére kipihizem, magam, mert már előre frászolok a péntektől-szombattól.
VálaszTörlésGizike, nálunk cukkini állandóan van, én és a lányom minden héten veszünk cukkinit mert egész évben kapható és annyi sok féle képpen lehet késziteni. Én még nem főztem krém levesnek, de amint látom a tiédet, nagyon guszta, és finom a krumplival és a reszelt sajtal. Puszillak
VálaszTörlésLátom Te nagyon ráindultál a good foodos receptekre. Tegnap kaptam kézhez az újságot, de már jó pár dolgot kinéztem magamnak elkészítésre! Ő is nagyon tetszik!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek a hozzászólást!!!
VálaszTörlésElisabeth!
Itt nálunk is lehet egész évben cukkinit kapni, de nekem szerencsére nyáron terem a kertbe, és az mégis csak finomabb. Télen persze én is a zöldségesnél veszem meg a melegházi cukkinit.
Lilla!
Jól látod!!:))) én is beterveztem még jó néhány finomságot, de lehet elmaradnak, mert lassan itt a következő szám.