Karácsony második napja van, így lassan közeledünk az ünnep végéhez. Persze azért még lehetséges, hogy éppen váratlan vendégek futnak be, és a süteményeink már fogyóban vannak. Ilyenkor jól jön egy gyorsan elkészíthető pohárkrém. Én most éppen az utolsó darab mézes puszedliket használtam fel. A krém porcukorral kikevert mascarponéból, és tejszínhabból készült, és mivel volt itthon gránátalma, így annak a magjai is belekerültek. Természetesen mindenkinek a saját képzeletére van bízva milyen hozzávalókat használ fel. Pl. kerülhet bele bármilyen gyümölcs, vagy éppen befőtt, esetleg morzsolhatunk rá linzert a puszedli helyet, megcsorgathatjuk olvasztott csokoládéval. A végeredmény mindenképpen nagyon finom lesz.
Hozzávalók:
pár darab mézes puszedli
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
porcukor
2 db vaníliás cukor
gránátalma
A mascarponét krémesre keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.
A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.
Poharakba kanalazni a habos krémet, majd a tetejére morzsolni a mézes puszedlit. Ezután megszórni a gránátalma magokkal, majd egy réteg krémmel befedni. A krém tetejére szintén puszedlit morzsolni, majd a maradék gránátalma magokkal díszíteni.
Rögtön fogyasztható. Amennyiben előbb elkészítjük, akkor a hűtőbe pár órán át tárolhatjuk.
Nagyon finom lehet :)!!
VálaszTörlésAkármibe kerül a mascarpone, az már csak finom lehet...És ha mézeskaláccsal van kombinálva, egyenesen mennyei...Gondolom, milyen fincsi volt!!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet:) Bár nálunk a puszedli már karácsony előtt elfogyott, de szerintem más maradék szárazsütivel is finom lehet:)
VálaszTörlésMaría!
VálaszTörlésNagyon finom volt, jó krémes és finom a puszedlitől.:)
IllésKrisz!
VálaszTörlésNagyon szeretem a mascarponét, igaz egyszer próbáltam házilag készíteni, de az meg sem közelítette a boltban vásároltat. Így igaz drága, de nem sajnálom rá a pénzt, mivel az ízét nem pótolja semmi.:)
trollanyu!
VálaszTörlésSzerintem bármilyen szárazabb aprósüteménnyel finom. Idén többször is sütöttem puszedlit, nagyon kapós volt, így került ebbe a pohárkrémbe is.:))