2010. szeptember 9., csütörtök

Cukkini-sajt-paradicsom, egy könnyű ebéd.


Lassan vége van a cukkiniszezonnak, már csak egy-két darabot találtam a kertbe. Idén is sokféle finomságot készítettem belőle, és sajnos talán ez az utolsó idei recept. Nem is bonyolítottam túl, ám mégis egy nagyon finom laktató ebédet sikerült összehoznom. A sajt és a paradicsom, megszórva egy kis friss bazsalikommal, borssal és sóval remekül illettek a cukkinihez. Én még a nyaraláskor hozott utolsó darab sajtot használtam el, de szerintem bármilyen sajttal finom lehet. Ha lehetőségem lesz még rá, mindenképpen füstölt sajttal szeretném még elkészíteni. Vegetáriánusok figyelmébe szeretném legfőképpen ajánlani, de aki a cukkinit szereti az se hagyja ki, ha teheti mindenképpen készítse el.



cukkini
sajt
paradicsom

őrölt bors
bazsalikom
olívaolaj

A cukkinit félbevágni és a magházát kanállal kivájni. Besózni és egy kicsit állni hagyni, majd a közepében összegyűlt vizet kiönteni belőle.
A sajtot és a paradicsomot ízlés szerinti méretűre feldarabolni.
Egy tepsibe pici olívaolajat önteni és belehelyezni a cukkinit.
Megszórni őrölt borssal és beletölteni a sajtot és a paradicsomot.
Enyhén megsózni és borsozni, majd friss apróra vágott bazsalikommal megszórni a tetejét.
Egy pici olívaolajat csepegtetni rá, majd alufóliával lefedni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél óráig párolni, majd a fóliát levéve készre sütni.
Gyors, egyszerű, ám mégis egy igen finom laktató ebédet tudunk feltálalni.

4 megjegyzés: