Málnás krémest már sütöttem az ötletét Andi/cukijában láttam, de most valami habos finomságra voltam kiéhezve. Így született meg ez a habos változat, mely csakis annyiban tér el az előzőleg készített krémestől, hogy más sorrendben kerül összeállításra és még tejszínhabbal is megkoronáztam. Az első változat is nagyon finom volt, de ez a habos........... Meleg lévén nem lehet sokáig tartogatni, így mi gyorsan tettünk is ellene nehogy megromoljon, befaltuk az egészet.:))
2 cs leveles tészta
6 db tojás
25 dk porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 l tej
4 cs vaníliás pudingpor
5 dl Hulala
málna
Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyni teljesen kiengedni, majd az alatta lévő sütőpapírral együtt tepsire helyezni, villával megböködni, majd forró sütőben szép pirosra sütni.
A másik tésztát egyforma nagyságúra felkockázni, majd szintén megböködni és forró sütőben szép pirosra sütni.A tojások sárgáját jól kikeverni a fele mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral, majd egy kevés tejet is keverni hozzá. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadni a pudingporokat és simára keverni.(csomómentes legyen)
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként a forró krémhez keverni.
A Hulalát kemény habbá verni.
A málna tetejére óvatosan rákanalazni a habbá vert Hulalát( v. tejszínt), majd egyenletesen elsimítani a tetejét.Végül a hab tetejére helyezni a tésztakockákat és a tetejét porcukorral megszórni.
Nem találok szavakat gyönyörű
VálaszTörlésEl tudom képzelni,milyen mennyei!:-))De jó Neked, hogy még van málnád, sajnos nekem már nincs.
VálaszTörlésEz csodálatos!!!
VálaszTörlésIgazi tejszínhabbal? ;-)
Jajjjjj.....ez merénylet. Mivel válthatnám ki a leveles tésztát?
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Szívesen küldök.:)
Andi/cuki!
VálaszTörlésIsteni finom!!! Köszönöm neked ezt a remek receptet, mert régebben soha nem lett ilyen klassz a krémesem. Szerencsére még van málnám, és rengeteg az új hajtás tele zöld málnával.:)
Dia!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Én Hulalával csináltam, de szerintem a rendes tejszínhabbal is sikerülni fog. Csak akkor tegyél bele habfixálót.:)
Andi!
VálaszTörlés:))) Szerintem piskótával, vagy esetleg olyan kekszes alappal amit te is megehetsz. A tetejére pedig nem kell semmi, vagy a díszítés kedvért csorgathatsz rá csokoládét.:)
Jaj, de guszta!Fincsi lehetett!
VálaszTörlésNe őrjíts meg!!!
VálaszTörlésIsteni finom lehet, nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésJuci!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Nagyon finom!!!:))
Viki!
VálaszTörlésNem szeretnélek megőrjíteni, hidd el mindig rád gondolok málnaszedés közben.:)
Liza!
VálaszTörlésKöszönöm!
Az egy dolog, hogy most jöttél vissza a pihenésből és azonnal nekiálltál konyhatündérkedni.... de hogy ilyen finomságokat gyártasz azonnal.... le a kalappal!
VálaszTörlésAmindenit! Ez fantasztikusan jól néz ki!
VálaszTörlésCsak ámulok-bámulok, légyszi küldj belőle! ;)
Ez nagyon veszélyes:D rögtön tudnék enni belőle akár több szeletet is!
VálaszTörlésTudom, hogy háttal nem kezdünk mondatot, de... Hát ez valami fenséges :)))
VálaszTörlésLatsia!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Már alig vártam hogy újra nekiállhassak a sütés-főzésnek.(de a mosogatás az már nem hiányzott ennyire):))
Ami!
VálaszTörlésköszönöm!!! Már küldöm is, nyissad az ablakot!!:))
Kata!
VálaszTörlésOké több szeletet küldök.:)) Én is többedmagával ettem, nagyon finom.:)
Zsiri!
VálaszTörlésHát ide, hát oda, köszönöm!!!:)))