2010. augusztus 13., péntek

Sütőben sült paradicsom.




Csodaszép látványt nyújtanak a kertben a paradicsomfáim a roskadozó zöld és piros terméseikkel. Nem csak szépek, de nagyon finomak is. Naponta többször is meglátogatom őket és jól belakmározom az édes, húsos bogyókból. Szeretem nyersen és főzve, na meg sütőben sütve is. Húsok mellé gyakran készítem köretnek, vagy salátának. Ma éppen tejfölös-sajtos sült hús és petrezselymes újkrumpli mellé tálaltam. A hússal egyszerre, de külön tepsibe tettem be a sütőbe, így egyszerre készültek el. Nagyon finom lett, mint mindig.





paradicsom

őrölt bors
bazsalikom
olívaolaj


A paradicsomokat jól megmosni, majd félbevágni. Egy tepsibe pici olívaolajat önteni és egymás mellé helyezni a félbevágott paradicsomokat. Megszórni ízlés szerint sóval, őrölt borssal és friss bazsalikommal. (nekem most nem volt, így szárítottal szórtam meg)
Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütni. (mindenki az ízlésének megfelelően süsse meg)
Húsok mellé nagyon finom!!!

4 megjegyzés:

  1. Tényleg guszta így is, jó kis köret! Először azt hittem, aszaltál-én arra készülök.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, és igen ötletes is

    VálaszTörlés
  3. trinity!
    Nagyon szeretem így megsütve, de még jó szaftosan. Én is készülök az aszalásra, igaz sütőben jó pár óráig fog tartani.:)

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Köszi, próbáld ki, meglátod milyen finom.:)

    VálaszTörlés