Szeretem a vajas galuskát levesbetétként, mert nemcsak gyorsan elkészül, de még nagyon finom is. Nem kell külön bajlódni vele, rögtön a levesbe lehet szaggatni a főzés végénél. Különböző ízesítéssel készítettem már, de most kipróbáltam a kapros változatot is. Nekem nagyon ízlett, igaz én kaporimádó vagyok. A tegnapi cukkinilevesbe készült és a két íz nagyon passzolt egymáshoz. Persze eltudom még képzelni ezt a kapros változatot egy salátalevesbe, vagy éppen zöldbablevesbe is.
10 dk liszt
5 dk vaj
1 db tojás
só
kapor
Egy tányérba tenni a lisztet, közepébe ütni a tojást. Ízlés szerint sózni és apróra vágott kaprot adni hozzá.
A vajat mikróba felolvasztani, majd ezt is a többi hozzávalóhoz önteni.Jól kikeverni, majd galuskaszaggatóval, vagy kiskanállal a forró levesbe szaggatni. (én kanállal szaggattam bele)
Addig főzni mérsékelt lángon, még a galuskák a leves tetejére feljönnek.
Hű micsoda finomság
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésSzerintem nagyon finom volt ehhez a leveshez, de kifogom még másikkal is próbálni.:)