2010. augusztus 2., hétfő

Málnás-habos krémes.



Málnás krémest már sütöttem az ötletét Andi/cukijában láttam, de most valami habos finomságra voltam kiéhezve. Így született meg ez a habos változat, mely csakis annyiban tér el az előzőleg készített krémestől, hogy más sorrendben kerül összeállításra és még tejszínhabbal is megkoronáztam. Az első változat is nagyon finom volt, de ez a habos........... Meleg lévén nem lehet sokáig tartogatni, így mi gyorsan tettünk is ellene nehogy megromoljon, befaltuk az egészet.:))






2 cs leveles tészta
6 db tojás
25 dk porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 l tej
4 cs vaníliás pudingpor
5 dl Hulala
málna

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyni teljesen kiengedni, majd az alatta lévő sütőpapírral együtt tepsire helyezni, villával megböködni, majd forró sütőben szép pirosra sütni.
A másik tésztát egyforma nagyságúra felkockázni, majd szintén megböködni és forró sütőben szép pirosra sütni.

A tojások sárgáját jól kikeverni a fele mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral, majd egy kevés tejet is keverni hozzá. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadni a pudingporokat és simára keverni.(csomómentes legyen)

A maradék tejet és a cukor másik felét feltenni forrni, majd állandó keverés mellett hozzáadni a tojásos-pudingos-cukros keveréket. Párpercig főzni, hogy kellően besűrűsödjön.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként a forró krémhez keverni.

Egy tálcára helyezni a kihűlt leveles tésztát, majd rákanalazni a még meleg krémet. Tetejét kirakni ízlés szerinti mennyiségű málnával.

A Hulalát kemény habbá verni.
A málna tetejére óvatosan rákanalazni a habbá vert Hulalát( v. tejszínt), majd egyenletesen elsimítani a tetejét.
Végül a hab tetejére helyezni a tésztakockákat és a tetejét porcukorral megszórni.

22 megjegyzés:

  1. Nem találok szavakat gyönyörű

    VálaszTörlés
  2. El tudom képzelni,milyen mennyei!:-))De jó Neked, hogy még van málnád, sajnos nekem már nincs.

    VálaszTörlés
  3. Ez csodálatos!!!
    Igazi tejszínhabbal? ;-)

    VálaszTörlés
  4. Jajjjjj.....ez merénylet. Mivel válthatnám ki a leveles tésztát?

    VálaszTörlés
  5. Bianka!
    Köszönöm!!! Szívesen küldök.:)

    VálaszTörlés
  6. Andi/cuki!
    Isteni finom!!! Köszönöm neked ezt a remek receptet, mert régebben soha nem lett ilyen klassz a krémesem. Szerencsére még van málnám, és rengeteg az új hajtás tele zöld málnával.:)

    VálaszTörlés
  7. Dia!
    Köszönöm!!! Én Hulalával csináltam, de szerintem a rendes tejszínhabbal is sikerülni fog. Csak akkor tegyél bele habfixálót.:)

    VálaszTörlés
  8. Andi!
    :))) Szerintem piskótával, vagy esetleg olyan kekszes alappal amit te is megehetsz. A tetejére pedig nem kell semmi, vagy a díszítés kedvért csorgathatsz rá csokoládét.:)

    VálaszTörlés
  9. Jaj, de guszta!Fincsi lehetett!

    VálaszTörlés
  10. Isteni finom lehet, nagyon jól néz ki!!!

    VálaszTörlés
  11. Juci!
    Köszönöm!!! Nagyon finom!!!:))

    VálaszTörlés
  12. Viki!
    Nem szeretnélek megőrjíteni, hidd el mindig rád gondolok málnaszedés közben.:)

    VálaszTörlés
  13. Az egy dolog, hogy most jöttél vissza a pihenésből és azonnal nekiálltál konyhatündérkedni.... de hogy ilyen finomságokat gyártasz azonnal.... le a kalappal!

    VálaszTörlés
  14. Amindenit! Ez fantasztikusan jól néz ki!
    Csak ámulok-bámulok, légyszi küldj belőle! ;)

    VálaszTörlés
  15. Ez nagyon veszélyes:D rögtön tudnék enni belőle akár több szeletet is!

    VálaszTörlés
  16. Tudom, hogy háttal nem kezdünk mondatot, de... Hát ez valami fenséges :)))

    VálaszTörlés
  17. Latsia!
    Nagyon köszönöm!!! Már alig vártam hogy újra nekiállhassak a sütés-főzésnek.(de a mosogatás az már nem hiányzott ennyire):))

    VálaszTörlés
  18. Ami!
    köszönöm!!! Már küldöm is, nyissad az ablakot!!:))

    VálaszTörlés
  19. Kata!
    Oké több szeletet küldök.:)) Én is többedmagával ettem, nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  20. Zsiri!
    Hát ide, hát oda, köszönöm!!!:)))

    VálaszTörlés