Nem olyan régen hívta fel a figyelmemet Szemirámisz az ő általa készített cukkinivel töltött kagylótésztájára. Köszönöm neki ezt a finom receptet!!!!!Már a recept olvasásakor biztos voltam benne, hogy én is elfogom készíteni. Sajnos nem volt itthon olyan nagyméretű kagylótésztám mint amilyenbe ő töltötte a cukkinis tölteléket, de gondoltam rajtam bizony nem fog ki ennek hiánya. Újragondoltam a receptet és így született meg ez a rakott tészta. A hozzávalókon nem sokat (csak a sajtok másmilyenek) változtattam, így a végeredmény kicsit biztosan hasonlít az eredeti receptben találhatóra. Különben nagyon finom lett, és ezt az is igazolja, hogy a férjem aki nem különösen rajong a cukkiniért kétszer is szedett belőle. Biztosan még többször is elfogom készíteni, de ezek után pedig már nem ragaszkodom a nagyméretű kagylótésztához, mert így is remekül sikerült.
3-4 db zsenge cukkini
25 dkg penne tészta
1 cs bacon szalonna
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt sajt
só
őrölt fehérbors
kakukkfű
1 db húsleveskocka
olívaolaj
Besamel hozzávalói:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
4 dl tej
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
A cukkinit vékonyra felcsíkozni (zsülienre vágni). A hagymát és a bacont apróra felkockázni.
Egy serpenyőbe olajat önteni és elkezdeni benne sütni a felkockázott bacont. Ha már kezd üveges lenni, hozzáadni a vöröshagymát és tovább párolni. Végül vékonyan beleszeletelni a fokhagymát, kicsit átforgatni és hozzáadni a felcsíkozott cukkinit. Ízlés szerint sózni és fűszerezni, majd puhára párolni. (folyadékot nem kel alá önteni, mert a cukkini enged elég levet)
Ha már teljesen elfőtte a levét és puhára párolódott, levenni a tűzről és hűlni hagyni. Ha már csak langyos belekeverni a reszelt füstölt sajtot és a trappista sajt felét.
A vajat egy serpenyőbe felforrósítani, majd állandó keverés mellett hozzáadni a lisztet. Kevergetve kicsit megpirítani, majd felönteni a tejjel. Kézi habverővel simára keverni, közben ízlés szerint fűszerezni, majd addig főzni míg besűrűsödik.
Langyosra hűteni, majd az előzőleg elkészített cukkinivel óvatosan összekeverni.
Egy közepes méretű tepsit (22 x 32) kikenni vajjal, majd beleönteni a kifőzött tésztát. Tetejére kanalazni a sajtos-besameles-cukkinit. Végül a tetejére reszelni a megmaradt sajtot.
Nagyon finom, kiadós ebédet tudunk így feltálalni.
izgalmas, finom lehet
VálaszTörlésNagyon finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon jó recept! Ki kell próbáljam!
VálaszTörlésBiztos finom lehet!
Igazán ízletes lehet
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésIzgalmasnak találtam én is a receptet és nem bántam meg hogy elkészítettem.:)
Maimoni!
VálaszTörlésNagyon finom,ha szereted a cukkinit csakis ajánlani tudom.:)
Juci!
VálaszTörlésNem fogsz csalódni, nekünk nagyon ízlett!!:)
Dia!
VálaszTörlésFinom volt, neked is csak ajánlani tudom az elkészítését.:)
Én is cukkini imádó vagyok, jöhet a tészta :)
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésKicsit megkésve, de már küldöm is.:))