A mai ebéd utáni desszertünk mákos guba volt. Éppen a napokban beszélgettünk róla, hogy a karácsonyi asztalról nem hiányozhat a guba sem. És akkor a tv. főzős műsorában szembe találtam magam ezzel a finomsággal. Nem volt kétséges hogy a héten elkészítem, mert ugye karácsony még elég messze van. Tehát megvolt a főpróba, jöhetnek az ünnepek.(nevetés) Finom is volt, na meg régen is volt, így az utolsó mákszemig mind elfogyott.
Hozzávalók:
6 db kifli
darált mák
méz
cukor
2 cs vaníliás cukor
mazsola
reszelt citromhéj
tej
margarin
darált mák
méz
cukor
2 cs vaníliás cukor
mazsola
reszelt citromhéj
tej
margarin
A kifliket lekarikázni. A mákot kevés cukorral keverve ledarálni, majd hozzákeverni a mazsolát és a vaníliás cukrot. A tejet megmelegíteni, és leönteni vele a fele mennyiségű kiflit. Ha már jól magába szívta a tejet, egy margarinnal jól kikent jénai tálba tenni. Megszórni a mákos keverékkel, és mézet csorgatni rá. A kifli másik felét szintén leönteni a meleg tejjel és hagyni, hogy jól magába szívja, majd a mák tetejére teríteni. Mézzel jól megcsorgatni. Végül előmelegített sütőbe tenni, és kicsit összesütni.
Hú, én csak nyelek, nagyon finom lehetett.
VálaszTörlésGratulálok. puszi Erika
Szia Erika!
VálaszTörlésKüldök neked egy adagot, és jó étvágyat hozzá!!! puszi
Én is kifliből készítem szerintem nagyon hasonlóképp, ehhez nem dagasztok tésztát..Finom ez így ahogy van, nagyon!!! Bármikor jöhet!!!
VálaszTörléstrinity!
VálaszTörlésküldök neked egy kis kóstolót!! Én még dióval is szoktam csinálni, azt is nagyon szeretjük.