Palacsintát természetesen mindenki tudd sütni, és én sem valami különleges módom készítettem. A napokban viszont saját készítésű karamell krémet főztem, Éva receptje alapján, ami nagyon finom lett. Ezzel a krémmel töltöttem ma meg a palacsintákat. Nagyon finom volt!!! Volt, mert természetesen már nyoma sincs, minden darab pillanatok alatt elfogyott. A régi tejkaramellás cukorra emlékeztető íz remekül illet a palacsintához. Mindenkinek bátran merem ajánlani az elkészítését.
liszt
tojás
tej
szénsavas ásványvíz
csipet só
pici cukor
étolaj
tojás
tej
szénsavas ásványvíz
csipet só
pici cukor
étolaj
A tojásokat a sóval, és a cukorral kicsit felverni, majd tejet, és ásványvizet keverni hozzá. Végül apránként állandó keverés mellett hozzáadni a lisztet. Annyit hogy egy sűrűbb tésztát kapjunk. Beleönteni egy kevés étolajat, és így is jól kikeverni. Állni hagyni egy fél órát, majd palacsintákat sütni belőle.
A karamellkrémet a mikróban kicsit felmelegíteni(úgy könnyebb a kenése) és a palacsintákat ízlés szerint megkenni vele.
Porcukorral meghintve tálalni.
A karamellkrémet a mikróban kicsit felmelegíteni(úgy könnyebb a kenése) és a palacsintákat ízlés szerint megkenni vele.
Porcukorral meghintve tálalni.
Hűűűű, ez biztos fincsi lehetett,ha így elfogyott nem? puszi és szép hétvégét
VálaszTörlésSzia Réka!
VálaszTörlésBizony nagyon finom volt!! Próbáld ki, egyszerű és mégis nagyon finom!!
Csodás hétvégét nektek!!!Puszi