2009. november 26., csütörtök

Karamellkrémes palacsinta


Palacsintát természetesen mindenki tudd sütni, és én sem valami különleges módom készítettem. A napokban viszont saját készítésű karamell krémet főztem, Éva receptje alapján, ami nagyon finom lett. Ezzel a krémmel töltöttem ma meg a palacsintákat. Nagyon finom volt!!! Volt, mert természetesen már nyoma sincs, minden darab pillanatok alatt elfogyott. A régi tejkaramellás cukorra emlékeztető íz remekül illet a palacsintához. Mindenkinek bátran merem ajánlani az elkészítését.

liszt
tojás
tej
szénsavas ásványvíz
csipet só
pici cukor
étolaj

A tojásokat a sóval, és a cukorral kicsit felverni, majd tejet, és ásványvizet keverni hozzá. Végül apránként állandó keverés mellett hozzáadni a lisztet. Annyit hogy egy sűrűbb tésztát kapjunk. Beleönteni egy kevés étolajat, és így is jól kikeverni. Állni hagyni egy fél órát, majd palacsintákat sütni belőle.
A karamellkrémet a mikróban kicsit felmelegíteni(úgy könnyebb a kenése) és a palacsintákat ízlés szerint megkenni vele.
Porcukorral meghintve tálalni.

2 megjegyzés:

  1. Hűűűű, ez biztos fincsi lehetett,ha így elfogyott nem? puszi és szép hétvégét

    VálaszTörlés
  2. Szia Réka!
    Bizony nagyon finom volt!! Próbáld ki, egyszerű és mégis nagyon finom!!
    Csodás hétvégét nektek!!!Puszi

    VálaszTörlés