Nagyon szeretem a süteményekben a narancs, és citrom kellemes ízét. Ezért főként télen, amikor több citrusfélét vásárolok, a gyümölcsöt vékonyan, hogy a fehér részéből ne kerüljön bele, meghámozom, majd apró darabokra vágva, a radiátoron megszárítom. Száradás után, a kávédarálóval porrá őrlöm, majd jól záródó üvegekbe teszem. Mivel ilyenkor nagyobb adag készül, így egy-egy üveggel kerül a fagyasztóba is, majd amikor kiürült az üveg, a következőt felhasználás előtt csak elő kell venni, és szobahőmérsékleten tárolni.
2009. február 25., szerda
Reszelt, szárított citrom és narancshéj.
Nagyon szeretem a süteményekben a narancs, és citrom kellemes ízét. Ezért főként télen, amikor több citrusfélét vásárolok, a gyümölcsöt vékonyan, hogy a fehér részéből ne kerüljön bele, meghámozom, majd apró darabokra vágva, a radiátoron megszárítom. Száradás után, a kávédarálóval porrá őrlöm, majd jól záródó üvegekbe teszem. Mivel ilyenkor nagyobb adag készül, így egy-egy üveggel kerül a fagyasztóba is, majd amikor kiürült az üveg, a következőt felhasználás előtt csak elő kell venni, és szobahőmérsékleten tárolni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De kis ügyes vagy.Ezt nem tudtam.
VálaszTörlésKöszi Szaffi!
VálaszTörlésPróbáld ki, így mindíg van reszelt gyümölcshéj, és nyáron is tudod használni.