4 db csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek liszt
3 dl fehérbor
3 dl víz
3 dl tejföl
1 tk mustár
1/2 kg mexikói zöldség
ételízesítő
só
őrölt bors
A húst sózzuk, borsozzuk és olajon hirtelen fehéredésig elősütjük, majd félre tesszük.
A hagymát apróra vágjuk és a visszamaradt szaftba megfuttatjuk. Majd megszórjuk a liszttel, kicsit még pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Ízesítjük sóval és ételízesítővel, és addig kell főzni, amíg a hagyma megpuhul. Ekkor leszűrjük és a hagymát szűrőn át belepasszírozzuk a lébe. Majd beletesszük a húst, és szép lassan puhára főzzük.
Ha megpuhult kiszedjük a húst, és a mártásba belekeverjük a tejfölt , a mustárt és a puhára párolt mexikói zöldséget. Jól összekeverjük, majd a húst is beletesszük és még pár percig együtt főzzük.
A mexikói zöldséget előtte mikróba puhára párolom, és így keverem bele. Én Penne tésztával szoktam tálalni.
Gizike!
VálaszTörlésez nagyon finom lehet, ki is fogom rövidesen próbálni.
Üdv: Arany