A napokban vásároltam néhány szem gránátalmát, így aztán vasárnap délutáni desszertnek panna cotta készült. Szeretem az ilyen egyszerű pohárkrémeket, mert nincs vele sok macera, és nagyon finom tudd lenni. A édes-tejszínes-kókuszos réteg és a kissé savanykás gránátalmás rész nagyon jól illenek egymáshoz. Tálalás előtt még megszórtam némi kókuszchipssel, csakis az íze kedvért. Ízlés szerint kókuszreszelékkel is megszórhatjuk, de anélkül is kínálhatjuk.
Kókuszos rész hozzávalói 6-8 pohárhoz:
10 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
2,5 dl tejszín
2 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
2 tk zselatin (por)
A tejet, a tejszínt öntsük egy serpenyőbe, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a barna és a vaníliás cukrot, majd kevergetve forraljuk fel. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. (közben kevergessük, mert habosodik, és könnyen kifuthat)
A tűzről levéve, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.
Ezután öntsük bele a poharakba, majd hagyjuk hűlni. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Gránátalmás rész hozzávalói:
1 db gránátalma
1 ek porcukor
1/2 citrom leve
2 dl víz
20 g zselatin (por)
4-5 csepp piros ételfesték
A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás rész ne kerüljön a magok közé.
A vizet tegyük fel forrni a porcukorral, és a citromlével. Amikor elkezd forrni vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd keverjünk hozzá ízlés szerint pár csepp piros ételfestéket.
Ezután keverjük hozzá a gránátalma magokat, majd hűtsük ki teljesen. (azért figyeljünk, nehogy elfeledkezzünk róla és megdermedjen)
A hűtőből vegyük ki a poharakat, majd a teljesen megdermedt kókuszos rétegre kanalazzuk rá a gránátalmát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy szintén teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszchipssel, vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk.
De guszták, nagyon finom lehet! Szép képeket készítettél róla....
VálaszTörlés