Egyik nagy kedvencünk a csupa csokoládés brownie, melyet most egy rumos-kókuszos töltelékkel bolondítottam meg. Már elég régen szerettem volna kipróbálni egy hasonló receptet, de valahogy mindig elmaradt. A napokban aztán egy kedves ismerősön Anikó elmondta, hogy Ő milyen finom brownie-t sütött, méghozzá éppen kókuszos töltelékkel. Természetesen egy képet is mellékelt, és akkor rögtön tudtam, hogy ezt hamarosan nekem is meg kell sütnöm. Így is lett, és elkészült ez a nagyon csokoládés, kókuszos finomság. A puha tészta, a lágy kókuszos töltelékkel, langyosan annyira finom volt, hogy egyszerűen nem tudtuk abbahagyni. Persze azért maradt egy kisebb darab, így teljesen kihűlve is letudtuk meózni, és úgy is nagyon elégedettek voltunk.
Tészta hozzávalói:
15 dkg liszt
10 dkg csokoládé
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 tk sütőpor
2 ek kakaó
2 db tojás
1,5 dl étolaj
1 dl feketekávé
rumaroma (ízlés szerint)
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval.
A tojásokat keverjük össze a lefőzött feketekávéval, az étolajjal, ízlés szerinti mennyiségű rumaromával, és az olvasztott csokoládéval.
Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-csokoládés keveréket, majd fakanállal keverjük alaposan össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a massza felét, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. (ezután készítsük el a tölteléket, majd öntsük a csokoládés massza tetejére)
Kókuszos töltelék hozzávalói:
20 dkg kókuszreszelék
1 tk vaníliaaroma
2 db tojás
15 dkg porcukor
4 ek tejföl
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliaaromával, a tejföllel, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket is.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a kókuszos masszához.
Ezután a kanalazzuk rá a tortaformában lévő csokoládés massza tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. (én rákanalaztam a kókuszos masszát, majd tenyérrel egyenletesen, óvatosan, rálapogattam)
A maradék csokoládés masszát ezután öntsük rá a kókuszos réteg tetejére, és szintén egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük rá egy tortatálra és hűtsük langyosra.
A langyosra hűlt brownie tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd tálaljuk. (langyosan olyan finom hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni)
Őrült finom lehet! És micsoda levendulád van! Ez még nem idei, ugye?
VálaszTörlésNagyon otletes :) POnt ma ettem browniet :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet. A tejfölt mikor keverjem a töltelékhez? Köszönöm!
VálaszTörlésKedves Orsi, elnézésedet kérem, de véletlenül kimaradt a tejföl. Már ki is javítottam a receptet. Természetesen a tojássárgás-cukros keverékhez kell a tejfölt hozzákeverni.
TörlésBiztosan nem fogod megbánni ha megsütöd, mert nagyon finom.
Üdv. Gizi
Köszönöm! :)
Törlés