Vége a szabadságomnak, és igaz nehezen, de kezdek visszatérni a konyhába. Ma már mindenképpen összekellet hoznom egy ebédet, és bevallom azért esett a választásom a lazacra, mert nemcsak hogy szeretjük, de még az elkészítése is roppant egyszerű. Friss kakukkfűvel, fokhagymával, citrommal és egy pici fehérborral megbolondítva nagyon finom lett. Alufóliába csomagolva párolódott, így az ízek remekül átjárták a halszeletet. Köretként párolt zöldséget kínáltam hozzá, és ebben a nagy melegben nem is kívántunk volna mást. Vagyis pontosítok, kívántunk egy pohár behűtött finom rozét. (na most lehet többen felkapják a fejüket a bor hallatára, de bevallom, bizony nagyon jólesett egy pohárkával) Minden lazackedvelőnek bátran merem ajánlani ezt a receptet.
Hozzávalók 2 személy részére:
2 szelet lazac
kakukkfű
tengeri só
színes bors
fokhagyma
1 db citrom
olívaolaj
2 ek fehérbor
2 szelet lazac
kakukkfű
tengeri só
színes bors
fokhagyma
1 db citrom
olívaolaj
2 ek fehérbor
Egy nagyobb darab alufóliát kiteríteni, majd ráhelyezni egy szelet lazacot. Mindkét oldalát megszórni tengeri sóval, majd ízlés szerint fűszerezni színes borssal, apróra zúzott fokhagymával, és kakukkfűvel.
Ezután ráhelyezni a citromkarikákat, majd meglocsolni egy kevés olívaolajjal, és 1 ek borral.
Végül a fóliába becsomagolni, majd egy tepsire egymásmellé helyezni a kis csomagokat.
Előmelegített sütőbe tenni, és 25-30 perc alatt készre párolni.
Közben ellehet készíteni a párolt zöldséget, melynek a receptje itt megtalálható. (most gomba nem került bele, de ugyanúgy készült)
A sütőből kivett készre párolt halas csomagokat, óvatosan kinyitni, majd a halszeleteket tányérra helyezni.
Tálaláskor a halszeleteket a párolt zöldséggel kínálni.
Istenien néz ki:) Én aztán nagy lazac kedvelő vagyok, jöhet minden mennyiségben.
VálaszTörlésTökéletes. Ma ebédre szeretném, lehet? :)))
VálaszTörlésNagyon finom, jöhet
VálaszTörléstrollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nekem is jöhetne, akár mindennap, nem tudnám megunni.:)
Petra!
VálaszTörlésKöszi, igaz kicsit megkésve, de szívesen küldöm a kóstolót.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszi, neked is jut belőle.:)