Még elég sok szilva befőttem van, így ma megsütöttem ezt a leveles tésztás finomságot. Gyorsan elkészíthető, és még langyosan, egy kis rumos-szilvás öntettel remek uzsonna volt. Igen, már csak volt, mert pillanatok alatt elfogyott. A leeső tészta darabokból kis golyókat formáztam, és így sütöttem meg. Mondhatom, még azok is nagyon finomak voltak, pedig nem volt bennük töltelék. Legközelebb más befőttel is megfogom sütni, mert nekünk nagyon ízlett.
1 cs leveles tészta
1 üveg szilva befőtt
darált dió
porcukor
A szilvát kettévágni és a magját kivenni. Vigyázni hogy szépen egyben maradjanak a félbevágott szilvák.
Egy kevés darált diót összekeverni a porcukorral.
A leveles tésztát derelye formázóval kiszaggatni. (én rátettem a formát és hegyes késsek körbevágtam)
A tészta közepére egy pici diós-cukrot tenni, majd ráültetni egy fél szilva szemet, és jól összenyomni. A szélén kinyomuló tésztát leszedni, majd szétnyitni a formát.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a formából kivenni a megtöltött tésztát és egymásmellé helyezni.
A leeső darabokból, kis golyókat formálni és ezeket is a tepsibe tenni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.(én légkeverésnél 170 fokon sütöttem)
Tálaláskor porcukorral megszórni, és rumos-szilvás öntettel kínálni.
Ugylatom elkestem, mar elfogyott ez a fincsi suti:))
VálaszTörlésIstenien nez ki, mint minden amit keszitesz.
nagyon-nagyon jól néz ki!:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és minden van itthon hozzá :)
VálaszTörlésRainbow!!!
VálaszTörlésÓ de sajnálom, hogy ilyen galád voltam és nem tettem neked félre!!!! De gondoltam ám rád!!!:))
Starfokker!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!:)
Garffyka!
VálaszTörlésKöszönöm!! Jó étvágyat hozzá!!!:)
Gizi, nálam a befőttek mellett még a fagyasztóban is van egy csomó szilva, pont a múlt héten gondolkoztam el, hogy mit fogok velük csinálni...
VálaszTörlésNagyon guszta, az öntet sem semmi :)
VálaszTörlés