10 dk mazsola
3/4 cs vaníliás pudingpor
1 ek.kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
Egy torta formát kibélelni sütő papírral, és a kimagozott sárgabarackot szépen egymásmellé tenni. Megszórni a mazsolával, majd a vaníliás cukorral elkevert cukorral, és végül a vaníliás pudingporral.
Tészta:
25 dkg liszt
5 dkg cukor +2-3 ek. a szóráshoz
1 cs sütőpor
10 dkg margarin
1 db tojás
1,5 dl tejszín
pici só
fahéj
1 cs vaníliás cukor
A tésztához valókat robotgéppel jól kikeverni. (lágyabb a tészta, akkor még egy kevés lisztet tenni hozzá) Ezután kis golyókat formálni belőle, majd a gyümölcsöt befedni vele.( nem baj ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert úgyis nőni fognak sütés közben) Végül 2-3 ek. kristály cukrot összekeverni a fahéjjal, és a vaníliás cukorral, majd a kis gombócokat jól megszórni vele. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.30 perc alatt készre sütni. A formában hagyni kihűlni.
Méghozzá milyen gyönyörű lett a cobbler! Már én is a következőn gondolkodom, annyira finom! :-))
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik! Nagyon jó ötlet a fahéjas kristálycukor, mert nekem sincs itthon sosem barnacukrom!
VálaszTörlésYasmine!
VálaszTörlésKöszönöm, én is töröm a fejem a következőn, ameddig van friss gyümölcs.
Gasztroboszi!
VálaszTörlésSzerintem sem a cukor milyenségén múlik az eredmény. Próbáld meg a pudinggal való szórást, az is nagyon finom a keményítő helyett!!!
Bizony, hogy ez cobbler!!!De még mennyire az!!
VálaszTörlésAmit változtattál, az mind rendben!!!!
Finom lehetett...
Trinity!
VálaszTörlésKöszönöm, és bizony nagyon finom volt. Folyt köv. az biztos.
A nana.hu oldalon ez a recepted a napi receptajánlat! Gratulálok!
VálaszTörlésKaptam pár kg őszibarackot, úgy gondoltam elkészítem a receptedet! Köszi!
Bocs, Csongi voltam. Puszi.
VálaszTörlés