2009. augusztus 5., szerda

Sárgabarackos cobbler!!! Vagy csak valami hasonló???

Én is megsütöttem a magam cobblerét. Igaz kicsit változtattam a recepten, ezért nem tudom még nevezhetem-e így. De végül is nem a név a fontos, mint inkább az íze, az viszont nagyon finom volt. A változtatás ugyan csak annyi, hogy én a keményítő helyett, vaníliás pudingport használtam, és a barna cukros szórás helyett pedig kristály cukorral elkevert fahéjjal szórtam meg. Sütni pedig egy torta formában sütöttem, mert nem szerettem volna a sütőmet suvickolni a kifolyó gyümölcslétől.



50 dkg sárgabarack
10 dk mazsola
3/4 cs vaníliás pudingpor
1 ek.kristálycukor
2 cs vaníliás cukor

Egy torta formát kibélelni sütő papírral, és a kimagozott sárgabarackot szépen egymásmellé tenni. Megszórni a mazsolával, majd a vaníliás cukorral elkevert cukorral, és végül a vaníliás pudingporral.

Tészta:

25 dkg liszt
5 dkg cukor +2-3 ek. a szóráshoz
1 cs sütőpor
10 dkg margarin
1 db tojás
1,5 dl tejszín
pici só
fahéj
1 cs vaníliás cukor

A tésztához valókat robotgéppel jól kikeverni. (lágyabb a tészta, akkor még egy kevés lisztet tenni  hozzá) Ezután kis golyókat formálni belőle, majd  a gyümölcsöt befedni vele.( nem baj ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert úgyis nőni fognak sütés közben) Végül 2-3 ek. kristály cukrot összekeverni a fahéjjal, és a vaníliás cukorral, majd a kis gombócokat jól megszórni vele. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.30 perc alatt készre sütni. A formában hagyni kihűlni.




8 megjegyzés:

  1. Méghozzá milyen gyönyörű lett a cobbler! Már én is a következőn gondolkodom, annyira finom! :-))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik! Nagyon jó ötlet a fahéjas kristálycukor, mert nekem sincs itthon sosem barnacukrom!

    VálaszTörlés
  3. Yasmine!
    Köszönöm, én is töröm a fejem a következőn, ameddig van friss gyümölcs.

    VálaszTörlés
  4. Gasztroboszi!
    Szerintem sem a cukor milyenségén múlik az eredmény. Próbáld meg a pudinggal való szórást, az is nagyon finom a keményítő helyett!!!

    VálaszTörlés
  5. Bizony, hogy ez cobbler!!!De még mennyire az!!
    Amit változtattál, az mind rendben!!!!
    Finom lehetett...

    VálaszTörlés
  6. Trinity!
    Köszönöm, és bizony nagyon finom volt. Folyt köv. az biztos.

    VálaszTörlés
  7. A nana.hu oldalon ez a recepted a napi receptajánlat! Gratulálok!
    Kaptam pár kg őszibarackot, úgy gondoltam elkészítem a receptedet! Köszi!

    VálaszTörlés
  8. Bocs, Csongi voltam. Puszi.

    VálaszTörlés