A mai ebédünkkel tegnap találtam szembe magam Vikinél. Nagyon megtetszett a recept, így ma el is készítettem és igazán finom lett. A hús fűszerezésén változtattam egy kicsit, de különben minden a leírás szerint történt. Így a recept címébe is belecsentem a nevét, remélem nem veszi sértőnek. Rizzsel tálaltam, de szerintem a krumplipüré is megállná mellette a helyét.
6-8 szelet hús
3 ek mustár
3 ek ketchup
4 dl tejszín
1 dl víz
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
bazsalikom
szerecsendió
kakukkfű
fokhagyma(ízlés szerint)
1 cs bacon szalonna
margarin
3 ek mustár
3 ek ketchup
4 dl tejszín
1 dl víz
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
bazsalikom
szerecsendió
kakukkfű
fokhagyma(ízlés szerint)
1 cs bacon szalonna
margarin
A tepsit vékonyan megkenni margarinnal, és egymásmellé helyezni a bacon szeleteket.
A húst a fűszerekkel ízlés szerint befűszerezni és a szalonnára tenni.
A tejszínt a vízzel(nekem sűrű volt a tejszín ezért tettem hozzá vizet is), a mustárral, a ketchuppal és a fokhagymával kikeverni, majd a húsra egyenletesen ráönteni.
Lefóliázni és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 1 óra alatt készre párolni. Ezután a fóliát levéve szép pirosra sütni.
A húst a fűszerekkel ízlés szerint befűszerezni és a szalonnára tenni.
A tejszínt a vízzel(nekem sűrű volt a tejszín ezért tettem hozzá vizet is), a mustárral, a ketchuppal és a fokhagymával kikeverni, majd a húsra egyenletesen ráönteni.
Lefóliázni és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 1 óra alatt készre párolni. Ezután a fóliát levéve szép pirosra sütni.
Ne tudd meg, hányszor próbáltam már kommentelni... Hülye Explorer...
VálaszTörlésAzt akartam mindig írni, hogy dehogy sértő, sőt nagyon örülök neki, hogy ízlett!
Köszönöm neked a receptet, és örülök hogy nem volt sértő, de így akartam megköszönni neked!!!
VálaszTörlés