Nagyon sok a cukkinim, így ezt kihasználva szinte naponta más változatban készítem el. Természetesen mellette húsételt is kell készítenem, mert a család másik fele ezt bizony nem nagyon díjazná. Igaz a megkóstolásig eljut a férjem , de neki ennyi elég is. Pedig szerintem egyik finomabb, mint a másik, és én nem tudom megunni. Lehet hogy vega leszek? Na azért talán egészen nem, de valahogy nagyon jól megvagyok úgy is hogy napokig nem eszem húst. A zöldségek jótékony hatásáról nem is beszélve.
1 db nagyobb cukkini
1 nagy pohár tejföl
20 dk reszelt sajt
margarin
só
ételízesítő
liszt
tojás
1 nagy pohár tejföl
20 dk reszelt sajt
margarin
só
ételízesítő
liszt
tojás
A cukkinit vékonyan felszeletelni, majd sózni és kicsit állni hagyni.
Ezután lisztbe, felvert tojásba és a reszelt sajtba forgatni.
Egy jénait jól kikenni margarinnal és a bepanírozott cukkinit egymásmellé helyezni. Ételízesítővel kicsit megszórni. Tetejét tejföllel jól meglocsolni, majd jöhet rá a második sor cukkini. Ezt addig ismételni ameddig a cukkini el nem fogyott. Végül a tetejét tejföllel jól megkenni, és lefóliázni. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 óra alatt készre párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.
Ezután lisztbe, felvert tojásba és a reszelt sajtba forgatni.
Egy jénait jól kikenni margarinnal és a bepanírozott cukkinit egymásmellé helyezni. Ételízesítővel kicsit megszórni. Tetejét tejföllel jól meglocsolni, majd jöhet rá a második sor cukkini. Ezt addig ismételni ameddig a cukkini el nem fogyott. Végül a tetejét tejföllel jól megkenni, és lefóliázni. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 óra alatt készre párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.
Tényleg cukkini imádó vagy :-))
VálaszTörlésIgen!!! Már félve írom be a recepteket, mert még megszólnak érte. De hátha valaki kedvet kap hozzájuk.
VálaszTörlés