Bevallom a Bounty csokoládét nagyon szeretem, sőt a kókuszos sütemények is a kedvenceim közé tartoznak, így természetesen ez a finom sütemény is. A két tésztalap közé egy habos-kókuszos krém került, majd sütés után került rá a vaníliás-pudingos krém, és az elmaradhatatlan csokoládé. A végeredmény pedig egy igazán könnyű, krémes sütemény mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ünnep előtt már pár nappal megsüthetjük, így az ízek még jobban összeérnek, és garantáltan senki nem tudd majd neki ellenállni.
Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
8 dkg porcukor
1,5 dkg kakaó
1 cs sütőpor
1 tojássárga (nagy)
1 dl tej
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott margarint, és kezdjük el összemorzsolni.
Ezután keverjük hozzá a porcukrot, és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejnek a felét. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és a maradék tejet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (a tejet mindenképpen apránként adjuk hozzá, mert a liszttől függ, hogy kevesebb, vagy esetleg több kell bele)
A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki enyhén lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre.
Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe, majd kenjük rá a kókuszos tölteléket.
Kókuszos töltelék hozzávalói:
20 dkg kókuszreszelék
5 db tojásfehérje (nagy)
12,5 dkg porcukor
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a porcukrot, hogy kemény habot kapjunk.
Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a habbal.
A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszos-habot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Pudingos krém hozzávalói:
2 cs vaníliás pudingpor
4 db tojássárga
3 dl tej
20 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a tojássárgákat, és szintén keverjük simára.
Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.
Végül egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tésztára a pudingos krémet, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Csokoládé ganache hozzávalói:
12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
2 dkg vaj
1 dl habtejszín (v. Hulala)
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel.
Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, és egyenletesen kenjük rá a csokoládékrémet, majd hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Igazi krémes finomság, mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Utánaszámoltam, 18 éve sütöm ezt a süteményt!, nagyon szeretem, valóban ünnepi jellegű és nagyon finom. Egy kicsit eltér a receptünk, de nagyon hasonló.
VálaszTörlésVicuska, az bizony nem most volt!! Érdemes lenne akkor újra megsütnöd, biztosan nagy sikere lenne. Én is ritkán sütöm, mert olyan finom, hogy nem tudom abbahagyni.:)
TörlésSzólj, ha van még hely az asztalnál, a kókuszos nekem is nagy kedvencem :)
VálaszTörlésA Te részedre mindig fent van tartva egy hely, gyere szívesen megvendégellek!:)
TörlésHúsvétra ezt sütöttem ,nagyon izlett mindenkinek!!
VálaszTörlésKedves Borbála, nagyon köszönöm hogy megsütötted, és örülök hogy ízlett mindenkinek. Nálunk nagy kedvenc. :)
Törlés