2015. november 4., szerda

Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel.





A krumplit (vagyis burgonyát :) ) ezerféle képen eltudjuk készíteni, és szerintem minden háztartásban megtalálható. Legalábbis nálam mindig van a kamrában. Így aztán amikor nincs ötletem hogy mit is főzzek, vagy éppen egy húsmentes napot szeretnék beiktatni, igen gyakran hívom segítségül a krumplit. Most pl pár perc alatt előfőztem, majd a kivájt darabokat fűszeres krémsajttal, és fűszerekkel összekeverve visszatöltöttem, és sajttal megszórva, szép pirosra sütöttem. A mai ebédünk így nem volt más, mint egy egyszerű, hús nélkül készült fogás, mégis igen laktató. Ameddig a krumpli elkészült, gyorsan összedobtam hozzá egy sárgarépás-retkes-újhagymás salátát, majd azzal kínáltam.






Hozzávalók:

4 db sütnivaló krumpli (nagyobb)
1 cs újhagyma
12,5 dkg Philadelphia zöldfűszeres krémsajt
pár szál petrezselyemzöld
1 db tojás (kicsi)
őrölt fehér bors
5 dkg reszelt sajt 
1/2 ek olívaolaj






A krumplikat vágjuk félbe, és enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (nem kell puhára főzni, pár perc előfőzés elég)

Ezután óvatosan vájjuk ki a belsejét, majd villával kicsit törjük össze úgy, hogy azért darabos maradjon.

Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, és az olajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.

A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A tojást villával kicsit verjük fel. A sajtot reszeljük le.

A krémsajthoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a villával kicsit összetört krumplit, és az üvegesre párolt hagymát, majd szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd óvatosan forgassuk össze.

Az elkészült krumplis tölteléket ezután kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba, és szórjuk meg a reszelt sajttal.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olajjal, és helyezzük rá a megtöltött krumplikat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára.

Tálaláskor tegyük egy tányérra az aranybarnára sült krumplit, és ízlés szerinti salátával kínáljuk. Én sárgarépás-retkes-újhagymás salátával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése