Kezdjük a hetet egy egyszerű, sütőben sütött brokkoli fasírttal, melyhez ízlés szerint kínálhatunk pl. sült krumplit, salátát, vagy egyszerűen csak egy nagy marék savanyú káposztát. A brokkolit először főzzük puhára, a hagymát és a sárgarépát pároljuk roppanósra, majd fűszerezzük, keverjük össze zabpehellyel, és hagyjuk egy rövid ideig állni. Ezután formázzuk meg a pogácsákat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és irány a sütő. Röpke fél óra múlva pedig már tálalhatjuk is a frissen kisült, illatozó brokkoli fasírtot ízlés szerinti körettel, salátával.
Hozzávalók 10-12 db fasírthoz:
50 dkg brokkoli
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás (nagy)
10 dkg zabpehely
só
1 tk ételízesítő
1 mk őrölt koriander
1 mk szerecsendió
zsemlemorzsa a forgatáshoz
2-3 ek olívaolaj a sütéshez
A brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (lehetőleg ne maradjon alatta víz!!!)
A puhára főtt brokkolit ezután villával alaposan nyomkodjuk össze, majd hűtsük ki teljesen.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát reszeljük le egy káposztareszelőn.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk pár percig, hogy a sárgarépa még roppanós maradjon. Ezután hűtsük ki teljesen.
A teljesen kihűtött brokkolit tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a szintén kihűtött hagymás-sárgarépás keveréket, és a zabpelyhet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd alaposan keverjük össze. Ezután hagyjuk 15-20 percet állni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg az olaj felével.
A brokkolis masszából, nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű pogácsákat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Ezután tegyük egymástól kicsit távolabb, az előzőleg olajjal lespriccelt sütőpapírra. Végül pedig a maradék olajjal szintén spricceljük le a brokkolipogácsákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
Közben süssük meg a krumplit, vagy készítsünk ízlés szerinti köretet.
Tálaláskor a brokkoli fasírtot sült krumplival és ízlés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk. Én saláta helyett, egyszerűen csak savanyú káposztát kínáltam hozzá.
Have to try those! They look so delicious!
VálaszTörléswww.decopixbytiina.blogspot.com
Thank you very much! Simple and delicious.
TörlésThanks for your link. :)