Nektarin, málna, vanília fagylalt, ropogós keksz, jó sok tejszínhabbal megkoronázva, hát kell ennél finomabb pohárdesszert ebben a melegben? Bizton állíthatom hogy nem, és az elkészítése sem tart pár percnél tovább, és már kanalazhatjuk is. Igaz ma már nincs az a rekkenő meleg, de azért én még kihagytam a sütkérezést. Így aztán ebéd utánra ezt az egyszerű, ám nagyon finom pohárdesszertet készítettem el. Természetesen a siker most sem maradt el, így bátran merem ajánlani mindenkinek.......
Hozzávalók 4 pohárhoz:
1 cs Győri Édes zabfalatok
2 db nektarin
20 dkg málna
2 dl Hulala (v. habtejszín)
2 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj (ízlés szerint)
12 gombóc vanília jégkrém (CARTE D'OR)
A málnára szórjuk rá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, majd óvatosan keverjük össze. (kb. két evőkanálra valót passzírozzunk át egy szitán, és tegyük félre)
A nektarint ízlés szerint szeleteljük, és vágjuk fel. (én kisebb kockákra vágtam fel)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.
A poharakba morzsoljuk bele a zabkekszet, és először tegyünk rá a feldarabolt nektarinból, majd kanalazzuk rá a málnát.
Ezután minden pohárba tegyünk 3 gombóc vanília fagylaltot, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tejszínhabot.
Végül csorgassuk rá az előzőleg félretett, átpasszírozott málnát, majd díszítsük egy-egy szelet nektarinnal.
Az elkészült desszertet rögtön tálaljuk, és élvezettel kanalazzuk, mert különben a fagylalt elolvad.
Szuperül néz ki!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!
Törlés