2015. augusztus 16., vasárnap

Peach Melba pohárdesszert.




Nektarin, málna, vanília fagylalt, ropogós keksz, jó sok tejszínhabbal megkoronázva, hát kell ennél finomabb pohárdesszert ebben a melegben? Bizton állíthatom hogy nem, és az elkészítése sem tart pár percnél tovább, és már kanalazhatjuk is. Igaz ma már nincs az a rekkenő meleg, de azért én még kihagytam a sütkérezést. Így aztán ebéd utánra ezt az egyszerű, ám nagyon finom pohárdesszertet készítettem el. Természetesen a siker most sem maradt el, így bátran merem ajánlani mindenkinek.......







Hozzávalók 4 pohárhoz:

1 cs Győri Édes zabfalatok
2 db nektarin
20 dkg málna
2 dl Hulala (v. habtejszín)
2 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj (ízlés szerint)
12 gombóc vanília jégkrém (CARTE  D'OR)
 






A málnára szórjuk rá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, majd óvatosan keverjük össze. (kb. két evőkanálra valót passzírozzunk át egy szitán, és tegyük félre)

A nektarint ízlés szerint szeleteljük, és vágjuk fel. (én kisebb kockákra vágtam fel)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.

A poharakba morzsoljuk bele a zabkekszet, és először tegyünk rá a feldarabolt nektarinból, majd kanalazzuk rá a málnát.

Ezután minden pohárba tegyünk 3 gombóc vanília fagylaltot, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tejszínhabot.

Végül csorgassuk rá az előzőleg félretett, átpasszírozott málnát, majd díszítsük egy-egy szelet nektarinnal.






Az elkészült desszertet rögtön tálaljuk, és élvezettel kanalazzuk, mert különben a fagylalt elolvad.


2 megjegyzés: