A hétvégére egy igen egyszerű, és kb. 30 perc alatt elkészíthető cukkinis tésztát hoztam, melyet azért egy kevés debrecenivel is megbolondítottam. Mivel kolbász is került bele, így van rá esélyünk, hogy a család azon tagjai is megkóstolják (majd falják ezerrel) akik bizony óckodnak a cukkini fogyasztásától. Persze az sem utolsó szempont, hogy ebben a nagy melegben nem kell órákat a konyhában tölteni, mégis egy igen laktató, és nagyon finom ebédet tudunk feltálalni.
Hozzávalók:
20 dkg debreceni
1 zsenge cukkini
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt színes bors
1 citrom héja és leve
1 kisebb chili (szárított)
1 ek olívaolaj
15 dkg metélt tészta
10 dkg füstölt sajt
A debrecenit és a cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a kisebb kockákra vágott debrecenit is.
Pirítsuk pár percig, és adjuk hozzá a szintén felkockázott cukkinit, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és morzsoljuk rá a szárított chilit. (a chilit el is hagyhatjuk, ha nem szeretnénk hogy pikánsan csípős legyen)
Ezután fedjük le egy fedővel, majd néha megkeverve, (rázogatva) addig pároljuk hogy a cukkini még roppanós maradjon. (kb. 10 perc párolás elég)
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és rögtön tálaljuk.
Tálaláskor halmozzuk a tányérra a frissen kifőzött tésztát, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a füstölt, reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése