A sokoldalú sütőtök, melyet már nem csak megsütve fogyasztunk, hanem levesként, süteményekbe belesütve, vagy mint éppen most, egy finom krémbe belekeverve. (további sütőtökös receptek itt megtalálhatóak) Hasonló mogyoróvajas-sütőtökkrém receptet olvastam nemrégiben, és rögtön tudtam, hogy én is elfogom készíteni. Igaz abban a receptben bonbon töltelékként volt felhasználva. Mivel én nem készítek bonbont, viszont maga az ötlet nagyon megtetszett, így csokoládékosárkákat készítettem, majd megtöltöttem a krémmel. Mivel a bonbont nem kóstoltam, így nem tudom hogy az milyen volt, de a csokoládékosárkák a mogyoróvajas-sütőtökkrémmel nagyon finomak.
Hozzávalók 6 db-hoz:
12,5 dkg étcsokoládé (80%-os)
30 dkg sütőtök (előtte megsütve)
2-3 ek mogyoróvaj (édes)
porcukor (ízlés szerint)
1 mk őrölt fahéj
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd egy ecsettel kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből és ismét kenjük rá egy réteg csokoládét. Ezután megint tegyük be a hűtőbe dermedni.
Az előzőleg megsütött sütőtököt tegyük bele egy tálba, és adjuk hozzá az édes mogyoróvajat, majd ízlés szerint porcukrot, és őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze.
A csokoládéval kikent formákat vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk ki a formából. Ezután kanalazzuk bele a mogyoróvajas-sütőtökkrémet, majd a maradék olvasztott csokoládéval csorgassuk meg. (vigyázzunk hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárkákra, mert különben azok megolvadnak)
Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, (akár egész éjszakára) hogy az ízek jól összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kínáljuk.
Szuper kis kosárkákat készítettél és csodás fotókat!
VálaszTörlés