A karácsonyi ebéd másik fogása volt ez az aszalt szilvával töltött pulykamell is. Először baconbe szerettem volna betekerni, de mivel az üzletben véletlenül a kezembe került egy csomag feketeerdei sonka, hát úgy gondoltam, ez nem lehet véletlen. Tehát a bacon ötletét hirtelen elvetettem, és már nyúltam is a második csomag sonkáért. Nagyon jó választásnak bizonyult ez az enyhén füstös ízű sonka. A szilvát beáztattam vörösborba, majd úgy töltöttem a pulykamellbe, végül pedig jól becsomagoltam a sonkába. Sütés közben az ízek remekül összesültek, és egy nagyon finom szaftos hústekercs lett a végeredmény. Igen nagy előnye, hogy egy bő félóra alatt elkészíthető, és már tálalható is. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, akár a közelgő szilveszteri vacsoraasztalra is.
8 szelet pulykamell
2 cs feketeerdei sonka (v. bacon)
aszalt szilva
édes vörösbor
só
szerecsendió
majoranna
bazsalikom
őrölt fehér bors
olívaolaj
Az aszalt szilvát 1-2 órára beáztatni langyos vörösborba, majd jól lecsepegtetni és így helyezni a hússzeletekre.
A pulykamell szeleteket, nagyon óvatosan éppen csak egy kicsit kiklopfolni, és besózni.
Ezután az egyik oldalát megszórni a fűszerekkel.(a fűszereket óvatosan szórni, nem kell rá sok)
Két sonkaszeletet egymásmellé helyezni, úgy hogy fedjék egymást.
Ezután ráhelyezni a húst a fűszerezett felével lefelé.
A hússzeletre rátenni párszem jól lecsepegtetett szilvát, majd a sonka két szélét kicsit behajtani, majd szépen felcsavarni. (én előző este elkészítettem, lefóliázva hűtőbe tettem, és csak másnap sütöttem meg)
Egy tepsibe kevés olívaolajat önteni, majd egymásmellé helyezni a hústekercseket. Tetejüket szintén olívaolajjal kicsit megspriccelni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 perc alatt szép pirosra sütni.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálhatunk hozzá. Én krumplipürével tálaltam.
A pulykamell szeleteket, nagyon óvatosan éppen csak egy kicsit kiklopfolni, és besózni.
Ezután az egyik oldalát megszórni a fűszerekkel.(a fűszereket óvatosan szórni, nem kell rá sok)
Két sonkaszeletet egymásmellé helyezni, úgy hogy fedjék egymást.
Ezután ráhelyezni a húst a fűszerezett felével lefelé.
A hússzeletre rátenni párszem jól lecsepegtetett szilvát, majd a sonka két szélét kicsit behajtani, majd szépen felcsavarni. (én előző este elkészítettem, lefóliázva hűtőbe tettem, és csak másnap sütöttem meg)
Egy tepsibe kevés olívaolajat önteni, majd egymásmellé helyezni a hústekercseket. Tetejüket szintén olívaolajjal kicsit megspriccelni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 perc alatt szép pirosra sütni.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálhatunk hozzá. Én krumplipürével tálaltam.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésMajdnem ugyan ilyet készítettem én is, fekete erdei sonkával, csak kéksajttal töltöttem.
Isteni finom lehet!
VálaszTörlésA karácsony ugyan már elmúlt, de én szívesen enném ezt a fenséges ételt bármikor...:-)
VálaszTörlésNagyon finomat készítettél Gizi:-),anyukám ugyanezt készítette 25- én ,csak az baconbe volt tekerve,nagyon finom volt:-)
VálaszTörlésÁÁÁÁ ez nagyon brutál jó
VálaszTörlésJujj de guszta *__*
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésKöszönöm!! Láttad a te változatodat is, csak mi nem szeretjük a kéksajtot, de az is nagyon guszta volt.:)
Colors in the Kitchen!
VálaszTörlésBizony nagyon finom volt.:))
Latsia!
VálaszTörlésKöszönöm!! Szerintem bármikor ehetjük, így biztos vagyok benne, hogy nálam gyakori vendég lesz az asztalon.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm!! Baconbe tekerve is nagyon finom lehetett, legközelebb én is abba tekerem bele.:)
Bianka!
VálaszTörlésKÖSZÖNÖM!!!!
Araniel!
VálaszTörlésKöszi, küldöm a kóstolót.:))