2009. április 9., csütörtök

Spenót leves

Nagyon szép a spenót a kertemben, így ma levest készítettem belőle. Már többféle változatot kipróbáltam, de ez a mai lesz a kedvencem. Egy kis baconnal bolondítottam meg, és igen finom íz világot kaptam.

50 dk spenót
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
8 dl víz
2 db húsleves kocka
1,5 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
őrölt fehérbors
szerecsendió
margarin
7 dk reszelt sajt

A hagymát apró kockára vágni. A spenótot jól megmosni, és nagyobb darabokra vágni. A margarint felolvasztani majd rászórni a lisztet és kicsit pirítani. Ezután rátenni a hagymát és a spenótot, majd jól összeforgatni. Felönteni a vízzel, és hozzá adni a fűszereket. Puhára főzni, és összeturmixolni. Vissza tenni a tűzre, majd állandó keverés mellett belekeverni a tejszínt és a reszelt sajtot. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.
Én ropogósra sütött bacon szalonnával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése