2009. április 5., vasárnap

Diós sárgarépás rétes

A sárgarépát sokféle étel elkészítéséhez felhasználom, sőt még nyersen is nagyon szeretem, de rétest még nem sütöttem belőle. Most elérkezett az idő, hogy próbát tegyek. Gondoltam olyan rossz nem lehet, mivel a répát szeretem. És valóban, nem csalódtam benne, mert igen jó lett. Merem ajánlani mindenkinek kipróbálásra.

1 cs réteslap
30 dk sárgarépa
15 dk dió
mazsola
cukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt citrom héj
1 cs vaníliás puding por
olaj

A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelni. A diót apró darabokra tördelni.
A rétes lapot vizes konyha ruhára helyezni, és laponként olajjal megkenni. 3 lapot tenni egymásra. Majd a vaníliás puding porral jól megszórni. A sárgarépát kinyomkodni, és a tetejére teríteni. Megszórni a darabolt dióval, a mazsolával, vaníliás cukorral, reszelt citrom héjjal, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral.(én nem tettem rá cukrot, de így is elég édes lett) A széleit kicsit behajtani, és a konyha ruha segítségével feltekerni. Tepsibe sütő papírt tenni és erre ráhelyezni a feltekert rétest. Olajjal megkenni, és előmelegített sütőben, közepes lángon, szép pirosra sütni. Ez a mennyiség két rúd rétes elkészítéséhez elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése