2009. április 21., kedd

Almás krémes

Holnap vendégségbe megyek, és jó szokásomhoz híven süteményt is viszek. Almás pitére gondoltam, de a végén mégsem azt sütöttem. Szeretnék valami különleges finomsággal kedveskedni. Az almához ragaszkodtam, de legyen krémes is, és a csokoládét sem szerettem volna kihagyni. Így a süteményes könyv előkerült, és erre a finomságra esett a választásom.

Tészta:

60 dk liszt
20 dk margarin
15 dk porcukor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
tejföl

A margarint elmorzsolni a liszttel, majd hozzáadni a többi anyagot és annyi tejfölt hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.Közepes méretű tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle, előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben.

Krém:

4 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
2 db tojás
20 dk margarin
15 dk porcukor

A pudingport simára keverni a tejjel, és az egyenként hozzáadott egész tojásokkal, majd állandó keverés mellett sűrű masszává főzzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint jól kikeverni a cukorral. Majd hozzákeverni a kihűlt pudingot és együtt szintén jó habosra keverjük.

Almás töltelék:

1,5 kg alma
5 dk margarin
10 dk cukor
fahéj

Az almát meghámozzuk és nagylukú reszelőn, lereszeljük. Egy edénybe felolvasztjuk a margarint, és hozzáadjuk az almát, a cukrot és az ízlés szerinti mennyiségű fahajat. Addig pároljuk ameddig a leve teljesen elpárolog. Ezután ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.

A tepsibe aminek a hátlapján sütöttük a lapokat, belehelyezünk egy lapot. Ennek a tetejére egyenletesen rákenjük a pudingos krémet, és a tetejére helyezzük a következő lapot. Erre a lapra rákenjük a megpárolt kihűlt almát, és befedjük a maradék lappal. A tetejére olvasztott csokoládé kerüljön.
Egy napig állni hagyjuk, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak.


2 megjegyzés:

  1. De jól néz ki!!!
    Majd számolj be, hogy örültek-e és ízlett-e!?

    VálaszTörlés
  2. Szia Mian!!
    Köszönöm!! Nagyon örültek, és ízlett az egész családnak. Nagyon jól éreztem magam, most jól kipletyiztük magunkat.

    VálaszTörlés