2009. április 19., vasárnap

Kávés-habos muffin



Napok óta süteményt ennék, de csak ma jutottam oda hogy elkészítsem. Egy kávés ízesítésű muffint sütöttem, és a habot is kávéval ízesítettem. A tésztája puha és könnyű, a habbal a tetején pedig nagyon finom. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, aki szereti a kávés finomságokat.


Tészta hozzávalói 12 db muffinhoz:

30 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 db tojás
10 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 dl fekete kávé
1 dl tej


A puha margarinhoz  hozzákeverni a cukrot, a tojásokat, majd a tejet és a kávét is. A lisztet összeszitálni a sütőporral, majd a két keveréket összeönteni, és alaposan összekeverni.
 
Muffin formát kibélelni papírral, majd belekanalazni a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
A sütőből kivéve hűtsük ki, majd kanalazzuk rá a habot.
 

Hab hozzávalói:

1 cs Aranka krémpor mogyoró ízű (főzés nélküli)
1 dl fekete kávé
1,5 dl tej
cukor ízlés szerint


A hozzávalókat robotgéppel pár perc alatt kemény habbá verni, majd habzsákkal a muffinok tetejére nyomni, vagy rákanalazni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése