2009. április 27., hétfő

Rizottó.


Ma rizottót készítettem ebédre. A tegnapi húslevesből elég sok főtt hús megmaradt, ezért esett erre a választásom. Már többször is készítettem, de kicsit mindig másképpen. Most sem történt ez máshogyan. Természetesen barna rizsből, és most Mexikói zöldség keverékből készült. Kiadós, és egyszerű az elkészítése, és így a maradék főtt húst is feltudtam használni hozzá. Emlékszem annak idején az anyu sokszor készített a vasárnapi húslevesben főtt húsból, és zöldségekből rizottót.

125 dkg barna rizs(1 tasak)
30 dkg Mexikói zöldség keverék
20 dkg főtt hús
őrölt fehérbors
olíva olaj

A rizst a tasakon lévő utasítás szerint készre főzni. Ez több időt vesz igénybe mint a hagyományos fehér rizs elkészítése, de finom, és kicsit talán más ízvilág.
A Mexikói zöldséget egy lefedhető jénaiban, mikrohullámú sütőben puhára párolni.
A húslevesből kivett főtt húst felkockázni, majd egy edénybe olíva olajon kicsit megfuttatni.
Amikor a húst már megfelelőnek találjuk hozzáadni a rizst, és sózni valamint őrölt borssal ízesíteni. Jól összekeverni, majd hozzáadni a megpárolt zöldséget. Óvatosan összeforgatni, és kicsit még összemelegíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése