2009. április 9., csütörtök

Tejszínes csirkecomb gombával.

Volt egy megkezdett tejszínem, amit rövid időn belül felkellet használni. Receptjeimet nézegetve, meg is találtam az elkészítendő ételt. Igaz az elkészítéséhez borra van szükség, de főzés közben az alkohol tartalma elpárolog, viszont az aromájától nagyon finom lesz a hús.

3 db csirkecomb
30 dk gomba
1 db vöröshagyma
3 dl fehérbor
2 dl víz
2 db húsleveskocka
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
2 dl tejszín
1 tk liszt
margarin

A gombát csíkokra vágni. A hagymát felkockázni és megfuttatni a margarinon. Ezután beletenni a gombát, majd a combokat, és kicsit együtt párolni.
Ezután felönteni a borral és a vízzel, és ízlés szerint fűszerezni. Szép lassan puhára főzni.
Ha megpuhult, kiszedni a gombát és a húst is a szaftból. A tejszínt simára keverni a liszttel, majd állandó keverés mellett besűríteni vele a szaftot. Jól kiforralni, majd visszatenni a húst és a gombát. Jól összeforralni, de főzni már nem kell.

Én Penne tésztával tálaltam, de bármilyen köret illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése