2010. december 4., szombat

Hétvégi receptajánló!!!! Sajtos-tejfölös hússzelet Hasselback krumplival.




A sajtos-tejfölös hússzelet receptjét már megosztottam itt a blogban, nagyon finom és sokszor elkészítettem már. Főleg olyankor kerül a tányérunkra, ha éppen nincs semmi ötletem mit is főzzek. Így volt ez most is, persze mindig sikert aratok vele. Számunkra megunhatatlan, és mellesleg igen rövid időt igényel az előkészítése, a többi pedig már a sütő dolga. Köretnek most Hasselback krumplit sütöttem, és mondhatom annak is igen nagy sikere volt. Kívül ropogós, belül pedig szinte krémes krumpli nagyon jó választásnak bizonyult. Nagy előnye még, hogy nem kell órákat a konyhába tölteni a főzőcskézéssel. Mindenkinek bátran merem ajánlani, mert rövid idő alatt, egy igen remek ebédet lehet így feltálalni.




 Hozzávalók a sajtos-tejfölös hússzelethez:

szeletelt hús (karaj, csirke v. pulyka mell)
reszelt sajt
tejföl

szerecsendió
őrölt fehérbors
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
olívaolaj


A hússzeleteket kiklopfolni, majd mindkét oldalát sózni, és megszórni ízlés szerint a fűszerekkel.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezni, majd megspriccel olívaolajjal. Ezután egymásmellé tenni a befűszerezett hússzeleteket, és a tetejét szintén megspriccelni olívaolajjal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon elkezdeni sütni.
Amikor már kezd a hús szép színt kapni,(kb. 15 perc) akkor a sütőből kivenni a tetejét ízlés szerint megkenni tejföllel, majd megszórni reszelt sajttal. (én annyi tejföllel kenem le, hogy teljesen befedje a hússzeletet.
Ezután visszatenni a sütőbe és kb. 15 perc alatt, szép pirosra sütni.


Hasselback krumpli:

3 db nagyobb méretű krumpli

őröltbors
curry
1 dl olívaolaj
5 dk vaj



Kb. egyforma méretű nagyobb krumplikat megpucolni, félbevágni, majd sós vízben félpuhára főzni.
Ezután a félig megfőtt krumplikat, kiszedni a vízből és jól lecsepegtetni. Ezután éles késsel a tetejét bevagdosni.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, majd egymásmellé helyezni a bevagdosott, félpuhára főzött krumplikat.

A vajat felolvasztani, majd hozzáadni az olívaolajat, a sót, és egy kevés curryt. Jól összekeverni.
Ezzel a keverékkel megkenni a krumplik tetejét. (lefolyik a krumpli mellé, így abban sül tovább)

Előmelegített forró(kb.200 fokos) sütőben, szép pirosra sütni.

Sült húsok mellé kitűnő köret. Én a sajtos-tejfölös hússzelet mellé kínáltam, és nagy sikere volt.

28 megjegyzés:

  1. Hú Gizi megint kitettél magadért,nagyon gusztát csináltál már megint:-)

    VálaszTörlés
  2. Gizi
    Ezt nem lehet kihagyni. Megvan a mai "kaja".
    (tudod, egy újszülöttnek minden sajtos-tejfölös hús új.):))

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó lehet, biztos ki fogom próbálni!!

    VálaszTörlés
  4. Hát ezt a tányér finomságot most úgy, ahogy van, ellopom és megeszem vacsira :)

    VálaszTörlés
  5. Ez a krumpli nagyon érdekesen hangzik,még ilyet nem főztem,fini lehet!

    VálaszTörlés
  6. Ez a fajta krumpli nagyon, nagyon finom!Sokszor készítem én is.

    VálaszTörlés
  7. Micsoda finomság! :) Tökéletes hétvégi ebéd :)

    VálaszTörlés
  8. Jövő vasárnap ki is próbálom!:-))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szeretjük ezt a husi variációt.

    VálaszTörlés
  10. isteni lehet a krumpli is, azt hiszem, egyik nap ez lesz a vacsora. :)

    VálaszTörlés
  11. Ditta!
    Köszönöm!!! Gyors, egyszerű és nagyon finom, bátran merem ajánlani neked is.:)

    VálaszTörlés
  12. Iván!
    Örülök, hogy sikerült ötletet adnom, majd megyek és meglesem nálad. Újszülöttként, sok sikert hozzá!!:))

    VálaszTörlés
  13. Ritmus!
    Nem fogod megbánni, ha kipróbálod, mert fincsi!!:)

    VálaszTörlés
  14. Araniel!
    Na akkor te "loptad el"!!!!:))) Jó étvágyat hozzá.

    VálaszTörlés
  15. Renáta baba!
    Érdemes kipróbálni, egy kicsit változatosabbá lehet így tenni a megunt krumplit köretet. Nekünk nagyon bejött.:)

    VálaszTörlés
  16. Nelli!
    Látom megegyezik az ízlésünk. Én pl. mindig másféle ízesítéssel csinálom.:)

    VálaszTörlés
  17. Ami!
    Köszönöm!!! Hétvégén még nehezebb eldönteni, mi is legyen az ebéd,ha tanácstalan vagyok, ez a hús kerül elő.:)

    VálaszTörlés
  18. Andi!
    Biztosan nálatok is sikere lesz.:)

    VálaszTörlés
  19. Családi tűzhely!
    Nálunk is nagy sikere van, megunhatatlan. Mindig másfajta sajttal készítem, és így még az íze is mindig más.:)

    VálaszTörlés
  20. Starfi!
    Valóban nagyon finom, kívül ropogós a belseje pedig szinte krémes. Örülök hogy sikerült vacsoraötletet adni.:)

    VálaszTörlés
  21. megsütöttem, bizony jó döntés volt, a husi és a krumpli is :) köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés
  22. Ajj,nagyon finomnak néz ki,nyam nyam :D
    Erről a Hasselback krumpliról meg eddig még nem is hallotam,de majd kiprobálom :D

    VálaszTörlés
  23. Azt szeretném kérdezni, fontos valamiért a sütőpapíros variálás, nem lehetne mindkét ételnél jénaiban ezeket? Köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andrea! Természetesen jénaiban is megsütheted, úgy is finom lesz. Én azért teszem sütőpapírral bélelt tepsire, mert nincs akkora jénai tálam, hogy elférjen egymás mellett a hús. A sütőpapírt pedig azért teszem alá, mert így nem sül le, és egyszerűbb elmosni a tepsit.

      Törlés
    2. Kedves Évike!
      Köszönöm szépen a receptet a Hasselback krumplit nálad láttam először és nagyon finom lett az étel.
      Puszi.

      Törlés
    3. Kedves Erzsike!
      Nagyon örülök, hogy Nálad is sikere volt a krumplinak. Mi is nagyon szeretjük, és sűrűn készítem.
      Szép hétvégét!
      Puszi

      Törlés