2010. december 30., csütörtök

Sajtos-baconös leveles tekercs.




A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően igen egyszerűen, és gyorsan az asztalra varázsolhatjuk ezt a finomságot pl. ha vendégeket várunk. Nagy előnye, hogy előre összeállíthatjuk, majd a sütésig a hűtőben, vagy hűvös helyen tároljuk. Tálalás előtt egy fél órával pedig tepsire tesszük, lekenjük tojással, és már mehet is a sütőbe. Kb. 30 perc múlva pedig már kínálhatjuk is a frissen kisült, illatozó tekercseket, egy pohár finom bor, esetleg egy korsó sör társaságában. A siker pedig garantáltan nem marad majd el, és bezsebelhetjük barátainktól az érte járó dicséretet.






Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
 10 dkg bacon
1 tubusos natúr sajt
1 ek tejföl
5 dkg füstölt sajt
petrezselyemzöld

őrölt fehér bors
1 kisebb tojás a lekenéshez






A tubusos sajtot a tejföllel keverjük simára, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd alaposan keverjük össze.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kenjük rá a sajtos masszát. (aki vékonyabb töltelékkel szeretné, az ne kenje rá mindet)

Ezután a bacont vágjuk fel apró kockákra, és egyenletesen szórjuk rá a sajtos-tejfölre, majd reszeljük rá a füstölt sajtot.

Végül óvatosan tekerjük fel a tésztát, majd ízlés szerint, éles késsel daraboljuk fel. (úgy tekerjük fel mint a bejglit, a tészta alatt lévő papír segítségével) 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a feldarabolt tésztát. Ezután kenjük le felvert tojással, de figyeljünk hogy a tészta oldalán ne folyjon le, mert különben nem lesz szép leveles.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra, ropogósra.






A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd úgy kínáljuk. Lehetőleg közvetlenül tálalás előtt süssük meg, mert langyosan, ropogósan a legfinomabb.


4 megjegyzés:

  1. Gizike,ez nagyon jól néz ki,és a töltelék,hát én szívesen ennék Nálad!:-))Most lettem én meg kész leveles tésztába virsli,és szezám maggal a tetején,az is nagyon finom,van már fent az oldalamon olyan ,így nem teszem most fel:-)

    VálaszTörlés
  2. Ditta!
    Szívesen látlak, jut neked is!!:) Én is szoktam leveles tésztába virslit sütni, nagyon szeretjük. Megyek hozzád vacsorára.:))

    VálaszTörlés
  3. Bianka!
    Köszi, valóban nagyon finom. Igaz kicsit elsokalltam a tölteléket, de így is isteni.:))

    VálaszTörlés