2009. április 11., szombat

Főtt csülök





Mivel az ebédünk a húsvéti böjt jegyében zajlott, a vacsoránk annál kiadósabb lesz. Ma főtt csülköt készítettem, egy pár darab főtt tojással és hónapos retekkel. Meglehet az ünnepek végezetével megint intenzíven böjtölni kell majd, de néha kivételt is lehet tenni és ilyen finomakat falatozni.


Hozzávalók.

1 db füstölt csülök
1 db vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
ételízesítő
szemes bors
babérlevél
borókabogyó

Egy edénybe belehelyezni a csülköt és a fűszereket, majd annyi vizet önteni rá hogy jól ellepje. Felforralni, majd lassú tűzön addig főzni, ameddig a csülök vaj puha lesz. A főzőlében hagyni teljesen kihűlni, majd óvatosan kiemelni.

Bármilyen salátával, vagy retekkel , majonézes tormával is kitűnő vacsora lesz. Frissen sült zsemlét adhatunk hozzá kísérőnek.

1 megjegyzés:

  1. Minap tanultam,hátha valaki használni tudja:füstölt sonka,csülök kevésbé szép részeit ledarálom,belereszelek egy krumplit,hozzáadok annyi nyers tojást és lisztet,hogy vizes kézzel kis gombócokat lehessen belőle készíteni.Ezeket a forrásban lévő sonkalében kifőzzük,kivesszük a léből és tejföllel behabarjuk.Visszatesszük a gombócokat és megszórjuk friss petrezselyemmel.
    Szép Húsvétot mindenkinek!

    VálaszTörlés