Hagymakrémlevest igen sokszor készítek, főleg a téli időszakban.... Mivel igen kedvező áron sikerült spárgát vásárolnom, így gondoltam az alap hagymalevest megbolondítom egy csomag zsenge zöld spárgával, elrontani biztosan nem fogja. Bizony hogy nem rontotta el, sőt..... nagyon finom volt, így meg kell hogy ismételjem ameddig még beszerezhető a spárga. Levesbetétnek egyszerű sós palacsintát sütöttem, majd metéltre felvágva került a krémlevesbe, melyet tálalás előtt még reszelt sajttal is megszórtam.
Hozzávalók:
1 cs zöld spárga (50 dkg)
2 db vöröshagyma (nagy)
1 ek kukoricaliszt
5 dkg vaj
1 ek étolaj
só (ízlés szerint)
2 tk ételízesítő
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2-3 ek tejföl
1 l víz
A spárgának a bimbóit vágjuk le és tegyük félre. A szárrészét vágjuk fel kisebb darabokra.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy nagy csipet sóval, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat, majd pároljuk még pár percig.
Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és főzzük puhára.
Amikor a szárrész puhára főtt, adjuk hozzá a félretett spárgabimbót és főzzük tovább még 2-3 percig.
Ezután szedjük ki a roppanósra főtt bimbókat, és tegyük félre.
A levest ezután öntsük bele a turmixgépbe, adjuk hozzá a tejfölt, és turmixoljuk krémesre.
Ezután öntsük vissza az edénybe, adjuk hozzá a félretett bimbókat, és tálalásig tartsuk melegen. (ha szükséges akkor ízesítsünk utána)
Palacsintametélt hozzávalói:
1 kisebb tojás
nagy csipet só
1/2 ek olaj
pár ek liszt
szénsavas ásványvíz
A tojást keverjük össze a sóval, öntsünk hozzá egy kevés szénsavas ásványvizet, keverjünk hozzá pár evőkanál lisztet és még annyi szénsavas ásványvizet hogy palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az olajat is.
Ezután kiolajozott palacsintasütőben süssük meg a palacsintákat, majd szorosan tekerjük fel, és vágjuk fel metéltre.
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk bele a palacsintametéltből, szórjuk meg reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése