Sokszor gondot jelentett eddig is, most pedig hogy be kell tartanom egy diétát, hát még nagyobb gond, hogy milyen köretet készítsek egy-egy húsos fogás mellé. Mivel zöldségkeverék mindig van itthon, és most már a kuszkusz sem hiányozhat, így sokszor készítem el ezt az egyszerű, ám finom köretet. Sültek mellé, de így magában elfogyasztva is finom, és belefér a diétába. (ezt a mennyiséget én pl. két étkezésre osztom el)
Hozzávalók:
10 dkg kuszkusz
20 dkg mexikói zöldségkeverék
1 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
A zöldségkeveréket öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd adjuk hozzá az ételízesítőt, egy kávéskanál sót, és pár perc alatt főzzük puhára. (arra figyeljünk nehogy túlfőzzük a zöldségeket, pár perc éppen elég nekik)
Ezután szűrjük le, és tartsuk melegen, a főzőléből pedig hagyjunk meg 1,5 dl-t.
A kuszkuszt ezután öntsük fel a 1,5 dl főzőlével, fedjük le, és hagyjuk pár percig állni, hogy felszívja a levet.
Ezután adjuk a kuszkuszhoz a zöldségkeveréket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
Tálaláskor az elkészült zöldséges kuszkuszt ízlés szerint kínálhatjuk húsok mellé, de így magában elfogyasztva is nagyon finom.
Finom lehet a szép színes, roppanós zöldségekkel. És egészséges is!
VálaszTörlésNagyon finom, és laktató.... ez a mennyiség két ebédre éppen elég volt.
TörlésGuszta és nagyon finom lehetett. Szívesen belekanalaznék bármikor. Váljon egészségedre!
VálaszTörlésKedves Éva, nagyon köszönöm! Sokszor készítem, és van hogy csak így magában eszem meg.... nem tudom megunni. :)
Törlés