Egy csomag Tante Fanny leveles tészta várakozott a hűtőben, így már csak azt kellett eldönteni, hogy édes vagy éppen sós változatban készítsem el. Végül úgy döntöttem, hogy sós mini pitéket sütök.... a tésztára először diós-bazsalikomos pestót kanalaztam, majd arra került a paradicsom és végül a reszelt sajt, majd irány a sütő. Fél óra alatt a leveles tészta jó ropogósra sült, melyhez jól illett az egyszerű pesto a paradicsommal, és a füstölt sajttal.
Hozzávalók a diós-bazsalikomos pestóhoz:
10 dkg dió
1 nagy csokor friss bazsalikom
10 dkg füstölt sajt (v. parmezán)
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
3-4 ek olívaolaj
A bazsalikomhoz adjuk hozzá a diót, a reszelt füstölt sajtot (v. parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat)
Hozzávalók a mini pitékhez:
3-4 db nagyobb, húsos paradicsom
5 dkg füstölt sajt
1db tojássárga (kicsi)
1 ek tej
diós-bazsalikomos pesto
A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel ízlés szerint.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a feldarabolt tésztát.
Ezután a szélektől kb. 1 cm-es csíkot elhagyva, kanalazzuk rá a diós pesztót, helyezzük rá a felkarikázott paradicsomot.
A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, villával verjük fel, majd kenjük le vele a szabadon hagyott tésztaszéleket.
Ezután ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon kb. 30 perc alatt süssük szép aranyszínűre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg friss bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése