A napokban sikerült szép kacsamájat vásárolnom, sajnos igen ritkán van rá lehetőség... persze azért ne hízott kacsamájra gondoljunk. Ez a máj jóval kisebb, viszont elkészítve nagyon finom. Készítettem már baconbe tekerve és úgy megsütve, de lecsósan is finom. (további kacsamájjal készült receptek itt megtalálhatóak) Mivel a kacsamájnak nem kell csak pár perc hogy kellően átsüljön, és ne száradjon ki, így a zöldségek párolásával kezdtem, majd a máj csak a végén került a serpenyőbe. Az egész ebédkészítés így sem tartott bő fél óránál tovább és már tálalhattam is. Cukorbetegeknek a krumplipüré helyett természetesen más köretet készítsünk!!!
A kacsamájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát szintén vágjuk fel vékony csíkokra. (ha nagyobb a gombafej, akkor először vágjuk félbe, és utána vágjuk fel csíkokra) A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony, kisebb kockákra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott sárgarépát, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk pár percig.
Amikor a sárgarépa már félpuhára párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd pároljuk pár percig, hogy a zöldségek puhára párolódjanak.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, óvatosan hogy ne nagyon törjön keverjük, forgassuk össze, majd süssük pár percig, hogy a máj teljesen átsüljön. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Közben készítsünk ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, mely jól illik a zöldséges kacsamájhoz.
Tálalás előtt tegyünk pár kanál krumplipürét a tányérra, majd kanalazzuk mellé a zöldséges kacsamájat, és úgy kínáljuk. Köret helyet tálalhatjuk pl. egy szelet friss kenyérrel is.....
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 229 kcal
Fehérje: 27 g
Zsír: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése