2009. március 20., péntek

Paradicsom leves

Már napok óta paradicsom levest készülök főzni. Olyan régen volt már, hogy nem is emlékszem rá pontosan. De most már nem halogattam tovább. Nem győztük enni, lehet azért mert finomra sikerült, de az is lehet mert már régen volt. Ezután sűrűbben az asztalra kerül majd.

3 dl sűrített paradicsom
1 fej vörös hagyma
2 evő kanál liszt
2 l víz
2 db húsleves kocka
őrölt bors
bazsalikom
1 marék rizs
tejszín
cukor(v. édesítő szer)

A vörös hagymát nagyon vékonyan leszeletelni, majd olíva olajon megfuttatni. Megszórni a liszttel és kicsit együtt pirítani. Ezután felengedni a vízben feloldott paradicsom sűrítménnyel. Beletenni a húsleves kockát, őrölt borsot, sót, és a bazsalikomot. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vagy édesítő szert adni hozzá. Ha már forr, beletenni a rizst és annyi ideig főzni hogy megpuhuljon a levesben. Tálaláskor tejszínnel meglocsolni, és bazsalikommal megszórni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése