2009. március 25., szerda

Sárgarépafasírt.



A receptet tegnap találtam, és gondoltam ma el is készítem ebédre. Szeretem a sárgarépát minden változatban, ezért nem is idegenkedtem tőle. Mivel a diétás ételreceptek között találtam rá, még meg is örültem neki. A télen felszedett néhány kilótól szeretnék gyorsan megszabadulni, és hátha ilyen ételekkel könnyebben megy majd. Az elkészült fasírt nagyon laktató, így ebből a mennyiségből két felnőtt részére bőséges ebédet tudunk feltálalni. Mostantól rendszeresen elfogom készíteni, és akár egy könnyű salátával, vagy éppen krumplipürével tálalom majd. 


Hozzávalók:

25 dkg sárgarépa
10 dkg sajt
2 db tojás
4 ek zsemlemorzsa
ételízesítő
őrölt bors
szerecsendió
petrezselyemzöld
olaj (a sütéshez)



A sárgarépát, és a sajtot nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ízlés szerint fűszerezzük.

Ezután alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és alaposan dolgozzuk össze a masszát.

Az összegyúrt masszából ezután vizes kézzel, formázzunk kisebb pogácsákat.

Egy serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, (én olívaolajat használtam) majd lassan süssük szép pirosra  mindkét oldalát a pogácsáknak.

Tálaláskor ízlés szerint krumplipürével, vagy salátával kínáljuk az elkészült sárgarépafasírtot. 

10 megjegyzés:

  1. Köszi Mian!!! És még nagyon finom is!!!

    VálaszTörlés
  2. Giike! ezt is ki fogom próbálni, mert férjemnek sok sárgarépát és mindeféle zöldséget ajánlottak. Jővőhétre már be is terveztem.

    VálaszTörlés
  3. Sárgarépa fasírozottra kerestem rá a keresőben, és a Te recepted volt az első, amit találtam. Mivel Lillától már nagyon sok jót hallottam a blogodról ki is próbáltam, és nem csalódtam. Nagyon finom lett. Rendszeres olvasód leszek:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Timea!
    Nagyon köszönöm a kedves szavakat. Köszönöm, hogy megbíztál a receptben és elkészítetted. Mindig szívesen látlak, jó nézelődést, receptválogatás, és nem utolsó sorban, jó sütést-főzést kívánok.:)

    VálaszTörlés
  5. Szia Gizi, én éppen most sütöm a répafasírtot! Az első találat a keresőben nekem is a Te fasírtodat hozta, gondolom nem véletlenül! Köszönöm Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Erzsi! Örülök hogy megtetszett a recept és el is készítetted. Reménykedem benne, hogy Neked is ízlett. (én nagyon szerettem) További jó sütést-főzést, és receptválogatást kívánok. Üdv. Gizi

      Törlés
  6. Szia, Gizi!
    Szeretnem megdicserni a profilod, igen csinos es baratsagos az oldal!
    En friss egyedullako egyetemista vagyok, igyhat a konyha kicsit meg szokatlan szamomra, ezert szeretnek feltenni egy kerdest. A heten keszitettem magamnak tokfasirtot es igen finom lett. A procedura ugyanaz mint a repafasirtnal. Annyit csinaltam plusszba, hogy a szaggatas utan es a sutes elott meg meghempergettem egyszer a zsemlemorzsaba. A repafasirtnal nem szukseges?
    Valaszod elore is koszonom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Berni! Nagyon köszönöm a dicséretet, és örülök hogy tetszik a blogom. Amennyiben Te jobban szereted a zsemlemorzsába meghempergetett fasírtot, akkor természetesen a sárgarépafasírtot is nyugodtam hempergesd bele. Én nem tettem, de lehet legközelebb kipróbálom úgy is. A serpenyőben, és bő olajban sütés helyett, mostanában én a sütőben sütöm készre a fasírtot. Akár zöldségből, akár húsból készüljön. Sütőpapírra teszem a fasírtot, majd meglocsolom egy kevés olajjal, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben sütöm szép pirosra. Ha gondolod próbáld ki, szerintem sokkal egyszerűbb, és éppen olyan finom, mintha bő olajban sütötted volna.
      Üdv. Gizi

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés