2009. március 23., hétfő

Hagymamártás

Még nagyon sok vöröshagymám van, és mivel itt a tavasz, hamarosan már nem lehet főzésre felhasználni. Így ma úgy döntöttem, hogy a sült csirkecomb, és a krumplipüré mellé hagymamártást készítek.

3 nagy vöröshagyma
olívaolaj
5 dk margarin
1 ek csípős mustár
1 db húsleves kocka
őrölt fehér bors
szerecsendió
1,5 dl fehér bor
1,5 dl víz
1 ek liszt
1,5 dl főző tejszín

A hagymát vékonyan leszeletelni, majd kevés olívaolajon elkezdeni párolni. Amikor már jól összeesett, rátenni a fele margarint, fűszerezni és így párolni még egy kicsit. Ezután rátenni a mustárt és a lisztet, jól elkeverni és felengedni a vízzel, és a borral. Puhára párolni, majd leturmixoljuk. Visszatenni a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadni a maradék margarint és a tejszínt. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.

Bármilyen sült hús mellé kitűnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése