2009. március 16., hétfő

Eperhabos muffin



Megláttam Mian blogjában pár nappal ezelőtt, hogy ő finom habot tett a muffin tetejére. Mivel nagyon megtetszett az ötlet, így én is hozzáláttam a muffin sütéshez. Volt itthon epres túrókrém, ezért gondoltam kipróbálom, hogy milyen lehet azzal. Nagyon finom lett a habos krémmel, és igaz diétásnak éppen nem mondható, viszont nagyon finom.


Hozzávalók 12 db muffinhoz:

25 dkg liszt
3 ek darált dió
1 mk szódabikarbóna
1/2 cs sütőpor
1 db tojás
15 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
1 dl olaj
3,5 dl tejföl



Keverjük össze külön a száraz , és külön a nedves hozzávalókat. Ezután öntsük össze a kétféle keveréket, majd keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki sütőpapírral,  kanalazzuk bele a tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőben, majd közepes lángon 20-25 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hűtsük ki teljesen.


Epres-krém hozzávalói:

2 dl Hulala
3-4 ek epres túrókrém(Lidl-ben kapható)


A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd óvatosan, kanalanként keverjük hozzá a túrókrémet.

Tálalás előtt kanalazzuk a muffin tetejére, majd szórjuk meg színes tortadarával.

2 megjegyzés:

  1. Ugye, hogy sokkal jobb, ha hab van a tetején??? :)

    VálaszTörlés
  2. Igen Mian, nekem is így jobban ízlik. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés