2009. március 1., vasárnap

Tejszínes rakott hús

Ez egy gyorsan elkészíthető étel, mivel csak összekel állítani, és már mehet is a sütőbe. Igaz diétásnak nem nevezhetném, de olyan finom hogy időnként engedve a kísértésnek szívesen készítem el. Most sertés húsból készült, de pulyka vagy csirke melléből is nagyon ízletes.

8 szelet hús
4-5 db csirkemáj
20 dk reszelt sajt
3 dl főzőtejszín
1 dl tej
1 ek liszt
ételízesítő
szerecsendió
őrölt fehérbors
majoránna
bazsalikom
kakukkfű

A húst kiklopfolni és kicsit besózni. A tepsit margarinnal jól kikenni, majd ráhelyezni 4 szelet húst. Ízlés szerint fűszerezni. A tetejére tenni a csirkemájat, és ráreszelni a sajtot, majd befedni a maradék hússal. Ízlés szerint a tetejét megszórni a fűszerekkel.
A tejszínt, tejet, és a lisztet simára keverni, majd a hús tetejére csorgatni.
Fóliával lefedni, és közepes hőmérsékletű sütőben puhára párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése