2009. március 20., péntek

Borsos tokány.




A borsos tokánynak többféle változatával találkoztam már, de én most sertéscombból zöldborsó hozzáadásával készítem el. A zöldborsó most éppen fagyasztott állapotában került a húshoz, de nyáron friss, zsenge zöldborsóval a legfinomabb. Tálaláskor sült krumplival kínáltam, de ízlés szerint más köretet is választhatunk hozzá.




 Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
50 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoránna
1 tk pirospaprika
csipet szerecsendió (el is hagyható)
2 ek olaj




A húst ízlés szerint vágjuk fel. (én pl. kisebb kockákra vágtam)

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.

Az olajat hevítsük fel, majd először adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát is.

Pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a fűszerekkel, és a pirospaprikával.

Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd főzzük a húst félpuhára.

Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, ha szükséges ízesítsünk utána, majd addig főzzük, míg éppen csak marad alatta egy kevés szaft.

Ameddig a hús elkészül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplit sütöttem, de illik hozzá pl. a rizs is.

Tálaláskor az elkészült borsos tokányt ízlés szerinti körettel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése