2009. március 20., péntek

Borsos tokány


A borsos tokánynak igen sok változata ismert. Én zöldborsóval készítem, és sertés húst használok hozzá. Főleg nyáron lehet nagyon finomra készíteni friss zöldborsóval, de ma már kitűnő minőségű fagyasztott borsót is lehet kapni. Most én is abból készítettem el.

50 dkg sertéscomb
50 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
őrölt bors
ételízesítő
majoránna
pirospaprika
szerecsendió

A húst apró kockára vágni. A vöröshagymát felkockázni, a paradicsomot és a paprikát csíkokra szeletelni.
Olíva olajon kicsit megfuttatni a hagymát, majd hozzáadni a paradicsomot és a paprikát is. Kicsit együtt párolni, majd hozzáadni a kockára vágott húst és fehéredésig pirítani. Közben megszórni a fűszerekkel. Ha már kellően kifehéredett, hozzáadni a zöldborsót és jól összeforgatni, kicsit párolni. Ezután megszórni pirospaprikával és felönteni vízzel. Szép lassan puhára főzni, és végül zsírjára sütni.
Sült krumplival, vagy rizzsel tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése