2010. február 13., szombat

Csokoládés madártej




A madártej hallatán gondolom mindenkinek, na persze nekem is, egy gyönyörű sárga színű szósz, és a rajta lévő hófehér habfelhőcskék jutnak az eszünkbe. Elő is készültem, és már éppen a szekrénybe nyúltam be a vaníliás cukorért, amikor is megláttam a csokoládét. Igen csábító volt, és így elkezdet bennem motoszkálni valami.(na nem a kis ördög!!) Mi lenne, ha a kettőt kombinálnám. Szépen meg is győztem magamat arról, hogy miért is ne lenne ez jó, mikor mindkettőt imádom. És hogy teljes legyen az élvezet, még egy kis rumba áztatott mazsolával is felturbóztam. A végeredmény pedig, egy finom rumos-mazsolás-csokoládés szósz, a hófehér habfelhőcskékkel. Minden csokoládé imádó figyelmébe ajánlanám!!!!!! Szerintem senki nem fog benne csalódni, ha elkészíti. Természetesen azért a biztonság kedvéért készítettem hagyományos madártejet is, egy kis karamellizált cukorral megcsorgatva, de először a csokoládés fogyott el, és csak utána jöhetett az szóba.

 




 Hozzávalók:

1 l tej
7 db tojás
1 tábla jó minőségű csokoládé
2 cs vaníliás cukor
cukor
1 ek csokoládés pudingpor
mazsola
rum


8 dl tejet feltenni melegedni, 1 cs vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választani, majd a fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verni.
Ezután a tejben kifőzni a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetni és egy tálba tenni.

A mazsolát beáztatni a rumba. A tojások sárgáját, ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverni. A csokoládét vízgőz felett felolvasztani, majd kihűteni, és a cukros tojássárgájához keverni. Keverés közben pici tejet önteni hozzá. Végül hozzákeverni a pudingport, és maradék tejet is.

A tejbe beleönteni a rumos mazsolát, és felforralni. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatni a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzni, majd a kifőzött hab tetejére csorgatni.
Hagyni hűlni, majd langyosan tálalni.





Hagyományos madártej, karamellel:




Így is nagyon szeretjük a madártejet. A receptet már előzőleg bejegyeztem, és itt megtalálható.
A karamell réteg először megkeményedik a rácsorgatás után, de utána kissé megpuhul és nagyon finom.

16 megjegyzés:

  1. Gizike, itt zokogok :-)) Mert tudom, hogy már nincs belőle, és már nem jut nekem, brühühü :-)

    Kénytelen leszek megcsinálni... Rumos mazsolával... Szent ég!

    VálaszTörlés
  2. nyalogatom a szám sarkát, nagyon jól néznek ki! hmmm, egy-egy tálkával kérnék belőlük, de először a karamellest, ha lehet! :)
    sőt, nekem az a rumos mazsola magában is jöhet!

    VálaszTörlés
  3. Gizi,absolut minunate toate retetele tale.Te felicit!
    Duminica frumoasa!

    VálaszTörlés
  4. Jajjjjjjjjj! Kérek, nagyon szépen kérek belőle!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nekem is jöhet mind a két fajtából! Imádom, szinte nem tudok belőle eleget enni:-)

    VálaszTörlés
  6. Hihetetlen,egyszerűen csodás,annyira gusztusos,hogy nem lehet kihagyni.

    VálaszTörlés
  7. Viki!
    Bizony nagyon gyorsan elfogyott!!!! Nem fogod elhinni, de rád gondoltam a készítése közben, hogy ez neked is bejönni. Isteni finom!!!!!! Ki ne hagyd!!!!!:))

    VálaszTörlés
  8. christaylor!
    Szívesen küldök neked mindkettőből!!! Rumos-mazsola, nem is rossz ötlet!!!!:))

    VálaszTörlés
  9. Mariana!

    Multumesc!!!!

    Örülök hogy benéztél hozzám!!!:)

    VálaszTörlés
  10. trinyti!
    Nagyon szívesen küldök belőle!!!:)

    VálaszTörlés
  11. Liza!
    Én köszönöm, hogy eszembe juttattad, és én is úgy vagyok vele mint te. Hamar el is fogyott!!:))

    VálaszTörlés
  12. Melli!
    Köszönöm!!!! Feltétlen próbáld ki, mert nagyon finom!!!:)

    VálaszTörlés
  13. Gizi lassan nem is merek idejönni, mert már a látványtól is hízok. Istenem, milyen finom lehetett...

    VálaszTörlés
  14. Kata!
    Gyere csak nyugodtan, én is hízok ha nálad nézelődöm!!!Így legalább kölcsönösen fogunk gurulni!!!:)))
    Valóban nagyon finom volt, örülök hogy kipróbáltam.

    VálaszTörlés