2010. február 12., péntek

Sült zöldségek csirkecombbal és májjal


Egyre gyakrabban készítek a sült húsok mellé köretnek zöldségeket. Nincs vele sok macera, nagyon finom, és persze egészséges. Ennek az ebédnek az elkészítésénél is ezt tartottam szem előtt. Tepsibe ömlesztve, jól megfűszerezve egy könnyű köretnek tűnhet, mégis igen laktató. Mivel villanysütőm van, így légkeverésnél két tepsit tudok egyszerre készre sütni. A felső rácson a hús, az alsón pedig a zöldségek készülnek. Így nem kell órákon át a konyhában tevékenykedni, mégis egy nagyon finom ebédet lehet feltálalni. A zöldségek összeválogatása pedig már csak ízlés dolga.



krumpli
sárgarépa
lila hagyma
zeller
sütőtök
őrölt fehérbors
bazsalikom
olíva olaj

A zöldségeket megpucolni és ízlés szerinti méretre vágni. (ne legyenek se túl nagyok, se túl kicsik)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a felkockázott zöldségeket. Sózni, borsozni és bazsalikommal megszórni. Tetejét olíva olajjal meglocsolni. Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütni.
A különböző ízű zöldségek, nagyon jól kiegészítik egymást, és megsütve igen finomak.
Bármilyen sült hús mellé kitűnő köret.

6 megjegyzés:

  1. Megerősítem! Nagyon finom a sült zöldség, teljesen más, mint főve! S meglepően laktató!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda gyönyörűség ez a színkavalkád! Az ízeket is nagyon imádtam volna :))

    VálaszTörlés
  3. Viki!
    Látom ebben is megegyezik az ízlésünk!!!! Szerintem is nagyon laktató.:)

    VálaszTörlés
  4. Yasmine!
    Sajnálom is hogy nem együtt "imádtuk"!!!!!:)

    VálaszTörlés