2010. február 11., csütörtök

Cékla chips


Szeretek kipróbálni új dolgokat, és ez a céklás chips is pont azok közé tartozik. Már hírből hallottam róla, és csak is dicséretet, így én is engedtem a kíváncsiságomnak és gyorsan tettem is egy próbát. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, de annál nagyobb volt a meglepetés. Nagyon finomra sikeredett. Egy finom ropogós, a cékla ízének köszönhető édeskés chipset kaptam. Gyorsan el is nassoltam, és készülök a következő adag elkészítésére.



2-3 db cékla
olaj a sütéshez

A céklákat megpucolni és hajszál vékonyra leszeletelni.
Az olajat jó forróra hevíteni, majd szeletenként (hogy ne ragadjon össze) beletenni a céklát. Pár percig sütni, majd papírtörlőre kiszedni, lecsepegtetni. Mire kihűl jó ropogós lesz. Ízlés szerint meglehet sózni, de ez el is hagyható.
Én nem sóztam meg, így egy ropogós, édeskés chipset kaptam.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas, a sült céklát is kipróbáltam, de mivel oreganó ép nem volt itt rómaiköményt szórtam rá, azzal meg nem ízlett, amúgy fincsi lett volna szerintem, ez lehet még nagylányomnak is ízlene? Nem tudom, lehet kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ötlet!
    Van pár db céklám nekem is! Én is kipróbálom!
    Köszi a tippet Gizi!

    VálaszTörlés
  3. Kiskukta!
    A sült céklát már én is többféle ízesítéssel kipróbáltam. Szerintem a gyerekeknek is ízlene ez a chips, mert édeskés az íze, és ropogós. Egy próbát megér!!!:)

    VálaszTörlés
  4. Anikó!
    Kérlek majd jelezzed, hogy nektek ízlett-e!!!

    VálaszTörlés
  5. Még nem próbáltam, igazából nem szeretem a céklát....de így meg fogom csinálni...hátha!

    VálaszTörlés
  6. Andi!
    Lehet éppen most fogod megszeretni!!!!:))

    VálaszTörlés